Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Τρεις προφυλακίστηκαν – Οκτώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

  • Dogma
θεματοφύλακες

Ραγδαίες οι εξελίξεις με τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι… πέρασαν χειροπέδες σε γυμνασιάρχη στην Πιερία (σ.σ. δείτε εδώ πώς περιέγραψε ο ίδιος τα όσα συνέβησαν).

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, μετά από μια πολύωρη διαδικασία απολογίας, διάρκειας 14 ωρών, τρεις εξ αυτών κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προφυλακιστέοι κρίθηκαν -με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα- οι τρεις που κατηγορούνται πως πέρασαν τις χειροπέδες στον γυμνασιάρχη και συγκεκριμένα ένας 66χρονος κάτοικος Ημαθίας κι ακόμη δύο άνδρες, ηλικίας 41 ετών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στους υπόλοιπους οκτώ επιβλήθηκαν τα εξής περιοριστικά μέτρα:

Να εμφανίζονται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Να μην πλησιάσουν οποιαδήποτε σχολική μονάδα της χώρας, σε απόσταση μικρότερη των 400 μέτρων.
Μάλιστα, σε έναν άντρα και μία γυναίκα επιβλήθηκε πέρα από τα παραπάνω και η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ.

Δείτε όσα είπαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων

Τι είπαν στις απολογίες τους
Η μαραθώνια διαδικασία των απολογιών ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε γύρω στις 7.00 το βράδυ. Ακολούθησε πολύωρη διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα, με τη σύμφωνη γνώμη των οποίων τους γνωστοποιήθηκε, περί τις 11 το βράδυ, η ποινική τους μεταχείριση.

Οι έντεκα κατηγορούμενοι, μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”, άρχισαν να μετάγονται από το πρωί τμηματικά, και ανά ομάδες, στον ανακριτή Κατερίνης, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το πρωτοφανές επεισόδιο της περασμένης Παρασκευής, όταν πέρασαν χειροπέδες στον διευθυντή την ώρα που εκείνος προσερχόταν στο σχολείο και δια της βίας τον οδήγησαν στο κοντινό αστυνομικό τμήμα όπου τελικώς συνελήφθησαν.

Στις απολογίες τους φαίνεται πως αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις τις οποίες χαρακτήρισαν “ψευδείς και κατασκευασμένες”, Διαφώνησαν δε, με την κακουργηματική δίωξη της αρπαγής από κοινού, με την οποία βαρύνονται όλοι, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε ούτε σχεδιασμός ούτε τέλεση της πράξης, από τη στιγμή που – όπως είπαν – οδήγησαν τον παθόντα στο αστυνομικό τμήμα.

Κατά πληροφορίες, ισχυρίστηκαν ότι πρόθεσή τους ήταν να διαμαρτυρηθούν για τα εφαρμοζόμενα υγειονομικά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα και χαρακτηριστική ήταν η απολογία του κατηγορούμενου απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., (που τελικώς αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους), ο οποίος φέρεται να έκανε λόγο για “καλοπροαίρετη ειρηνική πρωτοβουλία” που όμως “είχε απροσδόκητη εξέλιξη”.

“Εξέλιξη” για την οποία κάποιοι από τη μία φαίνεται να εμφανίστηκαν μετανιωμένοι, στην προφανή προσπάθειά τους να τύχουν ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης, αλλά από την άλλη επέρριψαν ευθύνες στο διευθυντή για την “αντίδρασή” του, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία τους
Αναφορικά με τη σχέση τους με την αυτοαποκαλούμενοι ομάδα “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” πληροφορίες αναφέρουν ότι την αρνήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι και οι έντεκα, εννέα άνδρες και δύο γυναίκες, εκτός από την αρπαγή από κοινού, διώκονται για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Κατά περίπτωση, διώκονται – επιπλέον – για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Εισαγγελική έρευνα και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
Όπως σας είχε ενημερώσει και νωρίτερα το newsit.gr, στο «στόχαστρο» και εισαγγελικής έρευνας μπαίνει πλέον η δράση ομάδων αρνητών του κορονοϊού και συγκεκριμένα των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος».

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα στο στόχαστρο της οποίας έχει τεθεί η δράση της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που με τις πράξεις τους παραβιάζουν συγκεκριμένες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Click4more: Ποιος είναι ο απόστρατος αξιωματικός μέλος των «Θεματοφυλάκων» – Η αρπαγή του καθηγητή και η σχέση με Κασιδιάρη
Η εισαγγελική λειτουργός με αφορμή δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που αναφέρονται στη δράση της ομάδας Θεματοφύλακες του Συντάγματος και άλλων ομάδων σε περιφέρειες εκτός του Νομού Αττικής, ζητά να ερευνηθεί αν η δράση των ομάδων αυτών έχει φτάσει και σε περιοχές της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται η τέλεση αδικημάτων όπως είναι η διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ακόμα και εγκληματική οργάνωση.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Πηγή: newsit

TOP NEWS