Θεμελιώση ναού από τον Κερκύρας Νεκτάριο

  • Dogma
κερκύρας

Το θεμέλιο λίθο στην πλάκα του νέου ναού που ανεγείρεται στον Βιρό Κέρκυρας έβαλε το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Αρκετοί ενορίτες και το τοπικό συμβούλιο παραβρέθηκαν στην τελετή. Μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι ο νέος ναός, που θα είναι προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και της μητρός της Αγίας Άννης, αποτελεί όνειρο και στόχο των ανθρώπων του χωριού για πολλά χρόνια.

Ο παλιός ναός που εξυπηρετεί μέχρι σήμερα τις ανάγκες του χωριού ήταν ο νεκροταφειακός ναός, που δεν επαρκεί, καθότι ο Βιρός αναπτύσσεται συνεχώς. Στην έκταση λοιπόν που κτίζεται ο νέος ναός και που ανήκει στην ενορία του Βιρού προηγήθηκε η ανέγερση σχολείου.

Έτσι Εκκλησία και σχολείο θα συνυπάρχουν πλέον σε έναν ενιαίο χώρο, στον οποίο θα στεγαστούν και πολιτιστικές δραστηριότητες, ώστε να υπάρξει αυτή η αρμονική διάσωση και προαγωγή της παράδοσης της Κέρκυρας. Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι το σχολείο χτίστηκε με πολλές δυσκολίες, παρότι η Εκκλησία δώρισε το οικόπεδο από το 2004, και πλέον έπρεπε να ανεγερθεί και ο ναός. Ανέλαβε λοιπόν πρωτοβουλία ο ίδιος, χτύπησε πόρτες, και επιφανείς αλλά και ο απλός κόσμος βοήθησαν, ώστε να ξεκινήσει αυτή η ανέγερση.

Επίσης, ο κ. Νεκτάριος δέχτηκε σε εθιμοτυπική επίσκεψη τον νέο διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων Αντιπύραρχο Α. Καρατζά.

TOP NEWS