Θεοφάνεια στην Κάλυμνο

  • Δόγμα

Ο τυχερός που έπιασε το σταυρό είναι ο 29χρονος Λευτέρης Κουτούζος του Σταύρου, στον οποίο ο Μητροπολίτης εδώρισε Εικόνα του Χριστού.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, η εορτή των Αγίων Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας. Σε όλες τις Ενορίες ετελέσθη η Θεία Λειτουργία και η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Το πρωί του Σαββάτου 6-1-2024, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, ετελέσθη ο Όρθρος των Αγίων Θεοφανείων, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και ο Μεγάλος Αγιασμός, τον οποίο ο Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος ετέλεσε στον αύλειο χώρο του Ναού. Παρούσες οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και ο Διοικητής της ΑΕΝ Καλύμνου.

Εν συνεχεία, με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού των υδάτων. Με Ιερά Πομπή Κλήρος, Αρχές και Λαός, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής, κατευθύνθηκαν στο προβλήτα απέναντι από το Επαρχείο, όπου λίγο μετά τις 11 το πρωί, έλαβε χώρα η τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, ενώ αρκετοί ήταν οι τολμηροί νεαροί κολυμβητές που βούτηξαν στη θάλασσα για να πιάσουν το σταυρό. Ο τυχερός που έπιασε το σταυρό είναι ο 29χρονος Λευτέρης Κουτούζος του Σταύρου, στον οποίο ο Μητροπολίτης εδώρισε Εικόνα του Χριστού.

TOP NEWS