Θετικός στον κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

  • Δόγμα

Ο κ. Ιερώνυμος δεν έχει συμπτώματα αυτή τη στιγμή και παραμένει στην αρχιεπισκοπική του κατοικία, ακολουθώντας τις υποδείξεις του ιατρού του.

Σήμερα, Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2022, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διαγνώστηκε θετικός στον Covid- 19.

Ο κ. Ιερώνυμος δεν έχει συμπτώματα αυτή τη στιγμή και παραμένει στην αρχιεπισκοπική του κατοικία, ακολουθώντας τις υποδείξεις του ιατρού του.

Yπενθυμίζεται δε, πως ο Αρχιεπίσκοπος έχει εμβολιαστεί κατά  του κορονοϊού και ακολουθεί τα μέτρα προστασίας και το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ο κ. Ιερώνυμος είναι η δεύτερη φορά που νοσεί από κορωνοϊό. Τη 16η Νοεμβρίου 2020 βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και στις 20 Νοεμβρίου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, αρχικά στον 10 όροφο και μετά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για προληπτικούς λόγους.

Ο ίδιος, λίγο πριν μπει στο Νοσοκομείο, είχε δηλώσει: «Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε»,

Ο δε διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Χρήστος Κονιδάρης, είχε τονίσει για τη νοσηλεία του Αρχιεπισκόπου: «Στον Αρχιεπίσκοποχορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται για τους προσβληθέντες από κορονοϊό ασθενείς αυτής της ηλικίας με αυτό το ιστορικό. Και στην περίπτωσή του, δηλαδή, εφαρμόσθηκαν και εφαρμόζονται αυτά τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται για κάθε νοσούντα από κορονοϊό, ο οποίος ανήκει σε αυτή την κατηγορία ασθενών».

Την ίδια περίοδο, στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλευόταν και ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων κ. Αναστάσιος, ο οποίος είχε νοσήσει και αυτός από κορωνοϊό.

TOP NEWS