Θυρανοίξια Παρεκκλησίου στην πανέμορφη Βελίτσα

  • Dogma
θυρανοίξια

Την Ακολουθία των Θυρανοιξίων του νέου Ιερού Παρεκκλησίου προς τιμήν του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Τιθορέα (Βελίτσα), το οποίο χτίστηκε δαπάναις της εριτίμου κ. Ευανθίας Σιμιντζή, Προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ευαγγέλου Δ. Γιαλούρη»,  το οποίο εδρεύει στην Τιθορέα, εις μνήμην του μακαριστού Ευαγγέλου Γιαλούρη,  ετέλεσε το πρωί του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Το περικαλλές Ιερό Παρεκκλήσιο είναι χτισμένο πλάι στο Κοιμητήριο του χωριού σ΄ ένα φυσικό μπαλκόνι και έχει θέα προς όλη την όμορφη Λοκρίδα.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την δωρήτρια κ. Ευανθία Σιμιτζή, τον Προϊστάμενο της Ενορίας Πρωτ. π. Μιχαήλ Πατσιάδη και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για την ανέγερση του Ιερού Παρεκκλησίου και χαρακτηριστικά σημείωσε.

«Τα Θυρανοίξια ενός Ναού συνδέονται με τον σκοπό της ζωής μας και με τον λόγο δημιουργίας των πάντων, του σύμπαντος κόσμου, όπου ο Θεός έφτιαξε με αγάπη και από αγάπη για όλους μας, για να ζούμε ενωμένοι και με αγάπη.

Τα θυρανοίξια του Ναού προηγούνται των Εγκαινίων του Ναού, όπως και ο σαραντισμός ενός βρέφους προηγείται του μυστηρίου της βαπτίσεως του».

Τις εγκάρδιες ευχαριστίες τους προς τον Σεβασμιώτατο κατέθεσαν με συγκίνηση τόσο η κ. Ευανθία Σιμιντζή, όσο και ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων Τιθορέας κ. Ευστάθιος Τσαρούχας.                          .

Στην τελετή των Θυρανοιξίων παρέστησαν: ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αμφικλείας Πρωτ. π. Διομήδης Παναγιωτόπουλος με όμορους Ιερείς της Τιθορέας, η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Αθανασία Στιβακτή, ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Τιθορέας κ. Γεώργιος Τσαρούχας, σύσσωμο το Διοικητικού Συμβούλιο  του Ιδρύματος Γιαλούρη, καθώς και πιστοί από την όμορφη και ιστορική Βελίτσα και την ευρύτερη περιοχή.

TOP NEWS