Τη δημιουργία πάρκου στο ΜΑΤΙ αποφάσισε η Δ.Ι.Σ.

  • Dogma
σύνοδος

Συ­νῆλθε σήμερα, Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 162ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία Δ.Ι.Σ.:

Ἡ Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά των προηγουμένων Συνεδριών και εν συνεχεία ασχολήθηκε με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Λαβούσα υπ’ όψη την από 25.7.2018 επιστολή του Διευθυντού του Κέντρου Μοριακής Βιολογίας του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, διά της οποίας παρακαλείται η Εκκλησία να συμβάλει στην προσπάθεια ταυτοποίησης μέσω DNA των οστών των πεσόντων του έπους του 1940 στην Βόρειο Ήπειρο, η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε την αποστολή στις Ιερές Μητροπόλεις Εγκυκλίου ενημερωτικού Σημειώματος, διά του οποίου θα ενημερώνονται δεόντως οι συγγενείς των πεσόντων για να προσέρχονται στα ειδικά κέντρα προκειμένου να δώσουν γενετικό υλικό για την ταυτοποίηση.

Επίσης αποφάσισε την δημιουργία πάρκου στην περιοχή «Μάτι» Αττικής, η οποία επλήγη από τις πυρκαϊές,  σε έκταση που ανήκει στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης προς όφελος των κατοίκων, σε συνεργασία της Εκκλησίας με την Περιφέρεια Αττικής, αφού η έκταση προηγουμένως δενδροφυτευθεί.

Η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε την πρόταση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ειδικών Ποιμαντικών Υποθέσεων και Καταστάσεων περί της διεξαγωγής πιλοτικού Συνεδρίου στην Αλεξανδρούπολη από 28ης έως 30ης Σεπτεμβρίου 2018 με θέμα: «Γυναίκες στη σκιά της βίας: Η Ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των Θρησκειών».

Επίσης η Δ.Ι.Σ. ενημερώθηκε από τις Εκθέσεις εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι συμμετείχαν στις εργασίες διαφόρων Συνεδρίων και Επιτροπών στην αλλοδαπή και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS