Τί συμβαίνει μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Κρήτης και του Δημάρχου Ηρακλείου

  • Dogma
κρήτης

Στα άκρα βρίσκονται εδώ και καιρό οι σχέσεις Αρχιεπισκοπής Κρήτης και Δήμου Ηρακλείου με αφορμή τη δέσμευση του ΑΦΜ της Αρχιεπισκοπής και που ουσιαστικά κρατά σε ομηρεία την τοπική εκκλησία που δεν μπορεί να λειτουργήσει τα στοιχειώδη σε ότι αφορά τα οικονομικά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα είναι έντονα «ψυχροπολεμικό» μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, ενώ τοπικές πηγές κάνουν λόγο ακόμα και για «σχίσμα», ειδικά μετά και το σημερινό επεισόδιο…

Λέγεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει… πατήσει το πόδι του στη Λότζια από τη μέρα της ενθρόνισης του, ενώ έχει βάλει και …εμπάργκο στην παρουσία του σε ό,τι αφορά στις δημοτικές εκδηλώσεις!

Οι πληροφορίες θέλουν τον Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο να είναι έντονα δυσαρεστημένος  με τη στάση του δημάρχου για το θέμα του ΑΦΜ κι ενώ έχει ζητήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί του, για να λυθεί το θέμα, εκείνος δεν έχει απαντήσει θετικά. Ωστόσο, η πλευρά της Λότζια αναφέρει ότι ουδέποτε έχει ζητηθεί τέτοια συνάντηση.

Το σημερινό επεισόδιο 

Σύμφωνα με τους παρηκούντες την Ιερουσαλήμ σήμερα (18/9) υπήρξε και νέο επεισόδιο στο σίριαλ των κακών σχέσεων, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν από τη Λότζια. Ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος στη σημερινή Θεία Λειτουργία στον Άγιο Μηνά,  όπου ήταν και οι εκδηλώσεις των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή προέβη κατά τη δημοτική αρχή σε μια θεσμική απρέπεια.

Πιο συγκεκριμένα, λέγεται ότι  ο κ. Ευγένιος ευχαρίστησε για την παρουσία τους ονομαστικά όλους τους τοπικούς άρχοντες, παραβλέποντας το δήμαρχο Ηρακλείου που ήταν παρών αλλά και άλλους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, όπως τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρη Πασπάτη.

Η στάση του Αρχιεπισκόπου ενόχλησε το δήμαρχο Ηρακλείου, αλλά φαίνεται πως το περιστατικό δεν έμεινε εκεί. Λίγο αργότερα στην κατάθεση στεφανιών στο Πάρκο της Μικράς Ασίας και την ώρα που κατέθετε στεφάνι ο Βασίλης Λαμπρινός, εκεί σύμφωνα με συνεργάτες του Δημάρχου ο Αρχιεπίσκοπος είχε μια σκωπτική και ειρωνική διάθεση και μια προσβλητική συμπεριφορά – λένε από τη Λότζια – κάτι που βάρυνε ακόμα περισσότερο την ήδη κακή σχέση των δυο ανδρών.

Αυτή είναι η εικόνα που διαδίδεται αυτή την ώρα και υπογραμμίζουμε ότι αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από την πλευρά της δημοτικής αρχής, από την οποία μάλιστα κάνουν λόγο «για νέα ήθη που εισάγει στη δημόσια ζωή του Ηρακλείου ο νέος Αρχιεπίσκοπος που λειτουργεί περισσότερο σαν πολιτικός παρά σαν Ιεράρχης!».

Με πληροφορίες από cretalive.gr

TOP NEWS