Τη βασιλόπιτα του Ιδρύματος «Στέγη Μητέρας» ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Την παραδοσιακή Βασιλόπιτα του Ιδρύματος «Εστία Μητέρας» στη Λιβαδειά ευλόγησε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Τον Αρχιεπίσκοπο καλωσόρισαν η Πρόεδρος, τα μέλη και φίλοι του Ιδρύματος, ενώ παρέστησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης και Αγίων Αναργύρων Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αυγέρος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, που δε μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών κλήρος και λαός.

Μετά την κοπή της Βασιλόπιτας ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «καλωσορίζουμε την νέα χρονιά, αλλά τι ακριβώς είναι ο χρόνος;» απαντώντας πως «πρόκειται για μια επινόηση του ανθρώπου. Είναι η διαίρεση της αιωνιότητας σε κομμάτια, δηλαδή σε χρόνια, σε μήνες, σε μέρες, σε λεπτά».

Κάνοντας αναφορά στην έννοια του χρόνου σημείωσε πως χωρίζεται στο παρελθόν, στο μέλλον και στο τώρα. «Το παρελθόν πέρασε και έχει κλείσει μέσα του αναμνήσεις, πρόσωπα, επιτυχίες, αποτυχίες, αλλά δεν ξαναγυρίζει. Είναι στο απραγματοποίητο» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε πως «το μέλλον, ο χρόνος που θα έρθει, έχει και αυτός οράματα, όνειρα, σκέψεις, αλλά και αυτό είναι απραγματοποίητο, διότι δεν ξέρουμε αν θα το ζήσουμε. Και ερχόμαστε στο τώρα, που είναι το πιο ουσιαστικό. Το παρόν, είναι εκείνο που έχει μεγαλύτερη αξία. Πρέπει να αξιοποιούμε το τώρα. Να μην το αφήνουμε να φύγει. Να το εκμεταλλευτούμε και να το κάνουμε πιο πλούσιο και πιο δυνατό, αλλά όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά και για τους άλλους, όπως άλλωστε μας κάλεσε και ο Κύριος».

Στην συνέχεια η πρόεδρος του Ιδρύματος τίμησε πέντε μέλη για την προσφορά τους κι αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με την Πέννυ Μπαλτατζή και τον Στέλιο Φραγκούς, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με ομιλία της δημοσιογράφου Βίκης Φλέσσα, η οποία μεταξύ άλλων μίλησε για το δημογραφικό ζήτημα και για την προσφορά της Εκκλησίας.

Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

 

TOP NEWS