Τηλεδιάσκεψη για τα επόμενα τεύχη του “ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ”

  • Dogma
λαρίσης

Η συντακτική ομάδα του περιοδικού της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου «ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ»πραγματοποίησε υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου 2021, προκειμένου να συζητήσει θέματα που άπτονται των τευχών 5 και 6 του περιοδικού που προγραμματίζεται να εκδοθούν στο τέλος Μαϊου καί στο τέλος Νοεμβρίου 2021.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο διευθυντής του περιοδικού Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο καθηγητής Αγιολογίας της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Σωτήριος Μπαλατσούκας, ο διευθυντής του ” Θεσαλικού Ημερολογίου’  κ. Κωνσταντίνος Σπανός, ο ιατρός και συγγραφέας κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου και ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης Αρχιμ. Ιγνάτιος Μουρτζανός, ενώ σκέψεις κατέθεσε και ο κ. Αθανάσιιος Χρυσοβέργης, Δρ. Θεολογίας και τέως Δήμαρχος Αμπελώνα.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τα μέλη της συντακτικής ομάδας για τις άοκνες προσπάθειες ώστε να κυκλφορείται ένα περιοδικού υψηλού επιπέδου, επιστημονικά και θεολογικά, όπως επίσης μετέφερε ένα κλίμα ενθουσιασμού που υπάρχει σε όσους έχουν μέχρι τώρα διαβάσει το περιοδικό, τα τεύχη του οποίου έχουν εξαντληθεί.

Συμφωνήθηκε τα δύο τεύχη του 2021 να είναι αφιερωμένα στα 200 χρόνια από την Επανάσταση, με έμφαση για το πέμπτο τεύχος στην Λάρισα και στους Λαρισαίους λογίους της Τουρκοκρατίας και στις δοκιμασίες και τις θυσίες που ο τόπος έζησε, ενώ το έκτο τεύχος θα έχει ως επίκεντρό του τον Τύρναβο.

Η ανταλλαγή απόψεων επεκτάθηκε και για τα έτη 2022 και 2023, ενώ όπως σημείωσε με ικανοποίηση ο κ. Ιερώνυμος η προσφορά κειμένων έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Το περιοδικό θα κάνει ένα ευρύτερο άνοιγμα και στον χώρο των φυσικών επιστημών, όπως επίσης και θα αγγίξει κι άλλες πτυχές της Λαρισαϊκής παράδοσης και κοινωνίας, δείχνοντας ότι η Εκκλησία ενώνει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

TOP NEWS