Η Τίμια Κάρα του Οσίου Δαυίδ στο Μαντούδι

  • Dogma
κάρα

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, την συγκατάθεση του Καθηγουμένου της Ιερά Μονής Οσίου Δαβίδ του Γέροντος Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Γαβριήλ και την συνοδεία του μοναχού π.Δαμασκηνού έφθασε στο Μαντούδι η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ.

 

Στην Γέφυρα της Κωμοπόλεως έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας με κάθε Εκκλησιαστική τάξη.

Πλήθος πιστών από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο της υποδοχής. Στην υποδοχή συμμετείχαν πολλοί ιερείς της περιφερείας με προεξάρχοντα τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα της Ιεράς μας Μητροπόλεως π.Δαμασκηνό Μάκρα. Συμμετείχαν ο Αιδεσιμολογιώτατος Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγαίων και Νηλέως π. Κων/νος Λιάσκος, ο Εφημέριος Δάφνης Οικον. Σταυρ. π. Ιωάννης Σεφέρης, ο Εφημέριος Κηρίνθου Οικον. π. Δημήτριος Σταμούλος ο Εφημέριος Αγίας Άννης Οικον. π. Άγγελος Θεοδοσίου, , ο Εφημέριος Στροφυλιάς π. Ναούμ Σταύρου, ο Εφημέριος Πηλίου π. Βασίλειος Μάρκου, ο Εφημέριος Παγώντος π. Κων/νος Μπρατζίκος, ο Εφημέριος Βλαχιάς π. Ιωάννης Γκέκας, ο Συνταξιούχος π. Νικόλαος Κωνσταντής και ο Εφημέριοι του Ναού π. Ιωάννης Μάρκου Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως και ο Οικονόμος π. Νικόλαος Μάρκου.

Στην υποδοχή παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννης κ. Χρήστος Καλυβιώτης, ο τ. Δήμαρχος κ. Γεώργιος Τριάντης, Αντιδήμαρχοι, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Τοπική Πρόεδρος, Σύλλογοι, Σωματεία, οι Αρχές της πόλεως και μαθητές των Σχολείων.

Παράλληλα έγινε και η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος του Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτου του Συλλόγου των απανταχού Μαντουδιανών.

Η Πομπή πέρασε από τους δρόμους της πόλεως, έγινε Δέηση στην Πλατεία και ακολούθησε ο Κατανυκτικός Εσπερινός.

Στο μεστό κήρυγμά του ο π. Δαμασκηνός συνδύασε τον εορτασμό της ημέρας με τους βίους των δύο Αγίων της Εκκλησίας μας και κάλεσε τους πιστούς σε μεγαλύτερη συμμετοχή στις Ιερές Ακολουθίες της μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή και την παρουσία τους.

Ακολούθησε Δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας και στις 9 το βράδυ έγινε η Παράκληση στον Όσιο Δαβίδ.

Πολλοί πιστοί παρέμειναν όλη τη νύχτα στον Ιερό Ναό, μια συνήθεια πολλών χρόνων που τηρείται ακατάπαυστα.

Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι την Πέμπτη το πρωί όπου πολλοί πιστοί με τους Ιερείς θα την συνοδεύσουν μέχρι το Μοναστήρι του Οσίου.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός όλη την ημέρα όπου θα τελούνται οι διατεταγμένες Ιερές Ακολουθίες, Παρακλήσεις και το Μυστήριο του Ευχελαίου.

 

TOP NEWS