Τιμητικές διακρίσεις από τη Μητρόπολη Πατρών

  • Dogma
πατρών

Ανθρώπους που αγωνίζονται για τους συνανθρώπους τους, αλλά και για την διατήρηση της παράδοσης, των αξιών και των εθίμων του τόπου τίμησε ο Μητροπολίτης Πατρών.

Στον Εσπερινό της εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, παρουσία και άλλων Αρχιερέων και πλήθους ευσεβούς Λαού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, επέδωσε επαίνους και ευεργετήρια Γράμματα.

πατρών

1) Στους Αστυνομικούς (Αρχιφύλακες)

Α) Γιαννόπουλο Απόστολο και

Β) Κουραχάνη Βασίλειο,

οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους προ ολίγων ημερών, εισήλθαν σε φλεγομένη κατοικία και έσωσαν, εκ βεβαίου θανάτου συμπολίτισσά.

πατρών

2) Τον απόφοιτο του τμήματος Φιλολογίας και μεταπτυχιακό, Δημήτριο Κομποχόλη, ο οποίος με δεκάδες άρθρα του, στον τοπικό τύπο και γενικότερο, αγωνίζεται για την παράδοση, την γλώσσα, τα ήθη, τις αξίες γενικά για το ανθρώπινο πρόσωπο και έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, όπως πρόσφατα σε λογοτεχνικό διαγωνισμό για τον Λόρδο Βύρωνα.

πατρών

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης, τόνισε ότι μέσα σε ένα κόσμο, που έχει χάσει την πνευματική του πυξίδα και την αξία του ανθρωπίνου προσώπου, υπάρχουν διαμάντια που λάμπουν στην ζωή, οι οποίοι με την στάση τους απέναντι στον Θεό και τον άνθρωπο, στις αξίες και στην παράδοση, εμπνέουν αισιοδοξία και ελπίδα.

MTT_6337

Συνεχάρη το Σώμα της Αστυνομίας η οποία, είπε, τιμάται στα πρόσωπα των τιμηθέντων Αρχιφυλάκων και ευχαρίστησε για την παρουσία και προσφορά του Αστυνομικού Σώματος, στην πόλη μας και στην κοινωνία μας.

Επίσης, επήνεσε τον Δημήτριο Κομποχόλη και συνεχάρη τους Γονείς του και τους Δασκάλους του και του συνέστησε ενθέρμως να συνεχίσει με τον ίδιο και μεγαλύτερο ζήλο να αγωνίζεται για τα ιδανικά μας, την πίστη στο Θεό και την αγάπη στην Πατρίδα μας.

 

TOP NEWS