Την ακαδημία ποδοσφαίρου Δημητριάς επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος

  • Dogma
δημητριάς

Νέο αθλητικό ρουχισμό παρέδωσε στην ακαδημία ποδοσφαίρου Δημητριάς ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Στην προπόνηση των μικρών αθλητών της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Δημητριάς βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος εχθές Πέμπτη 3/3 συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Μάξιμο Παπαϊωάννου, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τον πρόεδρο του Α. Σ., κ.Δημήτριο Κουτσό. Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον προπονητή και τους αθλητές του συλλόγου, ενώ τους παρέδωσε και νέο αθλητικό ρουχισμό.

episkepsi_se_akadimia_02

Αθλητικός Σύλλογος «Η Δημητριάς » ονομάζεται η ενεργός προσπάθεια αθλητικής δραστηριοποίησης της ῾Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και ῾Αλμυρού στην κοινωνία στο νομό Μαγνησίας. Την ιδέα ίδρυσής της εμπνεύστηκε ο επίσκοπός μας Μητροπολίτης Δημητριάδος και ῾Αλμυρού κ. ᾿Ιγνάτιος και το όραμα υλοποιήθηκε το έτος 2007. Σήμερα, η ομάδα συμμετέχει κι εμπλέκεται ενεργά στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής, διεκδικώντας επάξια τίτλους και διακρίσεις αποζημιώνοντας ηθικά την προσπάθεια του επισκόπου μας.

῾Η τοπική ᾿Εκκλησία δεν αποσκοπεί να ανταγωνιστεί ή να υποκαταστήσει ο εν λόγω ᾿Αθλητικός Σύλλογος άλλους αθλητικούς συλλόγους, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, αλλά μέσα από τον αθλητισμό στοχεύει να προσεγγίσει και να επικοινωνήσει με τους νέους και τις νέες. ῾Η πρόθεση είναι καθαρά ποιμαντική και πηγάζει από την αγωνία και το ενδιαφέρον της ᾿Εκκλησίας για τα παιδιά μας.

episkepsi_se_akadimia_03

Ο Σύλλογος Δημητριάς αποτελείται από δύο αθλητικά τμήματα. Το ένα ασχολείται με το ποδόσφαιρο και το άλλο με την ποδηλασία. Στο ποδόσφαιρο λειτουργεί η ᾿Ακαδημία, που απασχολεί παιδιά ηλικίας δέκα έως δεκαπέντε χρονών. Προπονητές τους είναι οι Πούλιος Μιχάλης και Καρακώστας Πασχάλης. ᾿Επίσης, λειτουργεί και η ομάδα των αντρών, που συμμετέχει στο τοπικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με προπονητή τον Δημήτρη Βαταμίδη. Αυτά τα δύο ποδοσφαιρικά τμήματα έχουν επανδρωθεί από παιδιά και νέους ᾿Αθίγγανους, οι οποίοι κατοικούν στην περιοχή του ᾿Αλιβερίου του Δήμου Νέας ᾿Ιωνίας Μαγνησίας. Οι αθίγγανοι αθλητές είναι εκατό περίπου στον αριθμό, ενώ απώτερο σκοπό της όλης προσπάθειας αποτελεί η υποστήριξη και ενσωμάτωσή τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. ῾Η προπόνηση των ομάδων γίνεται σε δύο σύγχρονων προδιαγραφών γήπεδα. Το ένα είναι διαστάσεων 5Χ5 και το δεύτερο αγγίζει τις διαστάσεις ενός κανονικού γηπέδου με πλαστικό τάπητα. ᾿Αξιοσημείωτο είναι ότι όλες οι ομάδες συμμετέχουν στα διάφορα τουρνουά, που διοργανώνονται από τοπικούς φορείς.

 

 

TOP NEWS