Την αναστολή του μαθήματος των θρησκευτικών ζητά η Εκκλησία

  • Dogma

Την αναστολή της εφαρμογής του νέου προγράμματος σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών θα ζητήσει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος από τον Πρωθυπουργό.

Την αναστολή του νέου προγράμματος σπουδών των θρησκευτικών θα ζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο κατά την συνάντηση που επιδιώκει για σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι τύπου της Ιεραρχίας απάντησαν στους δημοσιογράφους πως δε θα μπορούσε η Εκκλησία να ζητήσει την απομάκρυνση του Υπουργού Παιδείας.

Ακολουθεί ολόκληρο το επίσημο ανακοινωθέν της Ιεραρχίας

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016, στη δεύτερη Τακτική Συνεδρία της η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Μετά την προσευχή ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη η απουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, οι οποίοι απουσίασαν αιτιολογημένα.

Κατόπιν επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.

Στη σημερινή Συνεδρία συζητήθηκε το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Αρχικά ο Μακαριώτατος ανέγνωσε την επιστολή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, δια της οποίας του εκφράζει την απόλυτη συμφωνία του για την όλη στάση και τοποθέτησή του σχετικά με το θέμα αυτό.

Κατά τη διεξαχθείσα συζήτηση οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς κατέθεσαν διεξοδικώς γνώμες και απόψεις. Κατέληξαν δε ομοφώνως στο να ζητηθεί συνάντηση του Μακαριωτάτου μετά του κ. Πρωθυπουργού εντός της ημέρας προκειμένου να του εκθέσει τις απόψεις και την σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας σε ό,τι αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών. Επίσης για το ίδιο θέμα έχει ζητήσει συνάντηση και με τον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. κ. Πάνο Καμμένο. Τον Μακαριώτατο θα συνοδεύουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής   κ. Νικόλαος.

φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS