Την Δευτέρα θα συνεχιστεί η δική του Μητροπολίτη Αμβρόσιου – Οι Ιεράρχες που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης

  • Dogma
καλαβρύτων

Διακόπηκε στις 18.30 το απόγευμα η δίκη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου. Το δικαστήριο θα συνεδριάσει εκ νέου την προσεχή Δευτέρα, οπότε και  αναμένεται να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία.

Ο μητροπολίτης κατηγορείται για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, μετά την ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό του ιστολόγιο, με την οποία είχε καταφερθεί κατά των ομοφυλοφίλων.

Η εκδίκαση βρίσκεται πλέον στον δεύτερο βαθμό-Εφετείο μετά την μετά την έφεση που άσκησαν ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου, στην αθωωτική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου τον περασμένο Μάρτιο.

Το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Η έδρα είχε κάνει δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως η οποία θεώρησε πώς το κείμενο με την επίμαχη φράση δεν ήταν επικίνδυνο για υποκίνηση βίας ή μίσους κατά των ομοφυλοφίλων…

Οι Ιεράρχες που στάθηκαν στο πλευρό του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου

Στο πλευρό του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου στάθηκαν σήμερα ως μάρτυρες υπεράσπισης ο Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, καθώς  και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.

Υψίστης σημασίας για την έκβαση της υπόθεσης κρίνεται η κατάθεση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος ως νομικός σχολίασε επαρκώς τα επιχειρήματα της πλευράς των κατηγόρων και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο ο οποίος βρισκόταν στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου, προκειμένου να συμπαρασταθεί στον Μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Ο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις κατά την έξοδο του από το δικαστικό Μέγαρο Αιγίου.

 

TOP NEWS