Την κάρα του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου προσκύνησε ο Χαλκίδος Χρυσόστομος

  • Dogma
χαλκίδος

Το εσπέρας της Τρίτης 14 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Ελευθερίου οδ. Αχαρνών, στην Αθήνα, όπου κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, προέστη στην ιερά αγρυπνία που ετελέσθη εκεί, επ’ ευκαιρία της παραμονής της τιμίας κάρας του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εκ της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, από το Σάββατο 11 έως την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν οι αρχιμ. Νεκτάριος Καλύβας εκ της Ι. Μητροπόλεως Φωκίδος, Θεολόγος Αλεξανδράκης-Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Νεκτάριος Ευγενικός εκ της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ευστράτιος Δελατόλας εκ της Ι. Μητροπόλεως Κηφισίας, οι πρωτοπρεσβ. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου-προϊστάμενος της Ενορίας Αγ. Ελευθερίου, Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου εκ της Ι. Μητροπόλεως Κηφισίας, οι πρεσβ. Κωνσταντίνος Στούμπος-Εφημέριος της Ενορίας Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, Νικόλαος Καλαφάτης εκ της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και οι διάκ. Σταύρος Καλαφάτης εκ της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και Πέτρος Τζάρας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ι. αγρυπνίας, δεν έπαυσε η πυκνή συρροή των προσκυνητών από πολλά μέρη της Πατρίδος μας, ενώ ο Ι. Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς που προσήλθαν στο Άγιο Ποτήριο.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, για την ευλογία που του παρέσχε, ώστε να ιερουργήσει στην αγρυπνία, τον Πανοσιολογιώτατο ηγούμενο αρχιμ. Εφραίμ και την Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου για την παρουσία του ιδίου του Αγίου Χρυσοστόμου στην πρωτεύουσα της Πατρίδος μας, ανέπτυξε τους αγώνες που έκανε και τις δοκιμασίες του βίου που υπέστη ο ιερός Χρυσόστομος και εξήρε την υπακοή του στο θέλημα του Θεού, ενώ κατόπιν ευχήθηκε σε όλους τους προσκυνητές να απολαμβάνουν τις πρεσβείες του.

Κατόπιν, ο προϊστάμενος της Ενορίας π. Θεμιστοκλής Χρυστοδούλου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αποδοχή της προσκλήσεώς του και την συμμετοχή του στην ιστορική χαρά της ενοριακής κοινότητάς τους.

Την ιερά υμνωδία διηκόνησαν χοροί ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου της Ενορίας Αγ. Ελευθερίου κ. Χαραλάμπους Συμεωνίδη και του προέδρου της Ομοσπονδίας συλλόγων ιεροψαλτών κ. Κωνσταντίνου Πολίτη.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Ρούκο.

 

TOP NEWS