Την Παναγία τη Δημιοβίτισσα υποδέχτηκε η Αθήνα

  • Dogma
παναγία

Με λαμπρότητα και την προσήκουσα εκκλησιαστική τάξη το απόγευμα της Κυριακής 24 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Δημιοβίτισσας, από την ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημιόβης, της Μητρόπολης Μεσσηνίας, στο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος της οδού Αχαρνών, κατόπιν φιλαδέλφου προσκλήσεως του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και ευλογίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Την Ιερά Εικόνα συνόδευσαν από την Μεσσηνία ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαμάτας Αρχιμ. Χριστοφόρος Νταμάτης, ενώ ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου την υπεδέχθη ο Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος.

Ακολούθως τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός και προ του τέλους ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος προσφωνώντας τους συνοδούς της Ιεράς Εικόνος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της ενορίας.

Αντιφωνώντας ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ιεράς Εικόνος και της Ιεράς Μονής Δημιόβης και τόνισε πως η Θεοτόκος μας μεταφέρει ένα διαχρονικό μήνυμα ταπεινώσεως που μας καλεί να αρνηθούμε το “εγώ” μας. Τέλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του Μητροπολίτου Μεσσηνίας προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τους εφημερίους του Ναού.

TOP NEWS