Την Παναγία Βουλκανιώτισσα υποδέχθηκε η Μεσσήνη

  • Dogma
Βουλκανιώτισσα

Με λαμπρότητα και την παρουσία χιλιάδων πιστών υποδέχτηκε σήμερα  η πόλη της Μεσσήνης, την Ιερά και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Θεοτόκος κατά τις αρχές του 17ου αιώνα, αυτό της διασώσεως της Μεσσήνης και της ευρύτερης περιοχής από θανατηφόρο λιμό.

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της πόλης από τους Σεβ. Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και στη συνέχεια έλαβε χώρα η λιτάνευσή της στους κεντρικούς δρόμους, η οποία κατέληξε στον Ιερό Μετοχιακό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και εναποτέθηκε για οκταήμερο προσκύνημα.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στους πιστούς, ανέφερε: «Υποδεχόμαστε, σήμερα, την Παναγία του Βουλκάνου για να μας ενισχύσει και να μας ενδυναμώσει. Στο Εικόνισμά της  εναποθέτουμε τα αιτήματά μας, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στο Ιερό Πρόσωπό της». Συνάμα ευχαρίστησε αδελφικά τον Μεσσήνιο Μητροπολίτη Σταγών για την παρουσία του, ο οποίος και προέρχεται από την αδελφότητα της Μονής, υπηρετώντας την Μεγαλόχαρη επί σειρά ετών.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης,   οι Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αντωνία Μπούζα, οι Δήμαρχοι Μεσσήνης Γ. Τσώνης, Καλαμάτας Π. Νίκας, Πύλου-Νεστορος Δ. Καφαντάρης και Οιχαλίας Α. Σταθόπουλος, ο τ. υπουργός  Ι. Λαμπρόπουλος, ο τ. βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, ο Διοικητής της 120 ΠΕΑ Σμήναρχος Χρήστος Πεταλάς, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και Εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

TOP NEWS