Την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022, κυκλοφορεί το νέο φύλλο της Εφημερίδας «Κιβωτός της Ορθοδοξίας»

  • Δόγμα

Οι Προσφορές της εφημερίδας ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου

 

η εφημερίδα Κιβωτός της Ορθοδοξίας

σας προσφέρει 4 βιβλία

για να επιλέξετε 2 βιβλία,

τα καλύτερα για εσάς!

 

ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Θεσσαλονίκη έχει το προνόμιο μιας συνεχούς ιστορικής και πολιτιστικής διαδρομής,ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους της.

Από τον 4ο αιώνα έως και το 1430, οπότε κατελήφθη από τους Τούρκους, η Θεσσαλονίκη ήταν «συμβασιλεύουσα» και δεύτερη σε σημασία πόλη του Βυζαντίου, που στήριξε την πολιτική της Κωνσταντινούπολης στο ευρωπαϊκό τμήμα της αυτοκρατορίας, στα Βαλκάνια και αποτέλεσε κέντρο πνευματικής και καλλιτεχνικής παραγωγής.

Ως διοικητικό κέντρο η Θεσσαλονίκη συγκέντρωσε πολλές υπηρεσίες και στρατιωτικές αρχές, ενώ από το λιμάνι της διακινούνταν τα προϊόντα όλης της Βαλκανικής.

Έδρα μητρόπολης από την οποία εξαρτιόνταν δώδεκα επισκοπές κοσμήθηκε από ανθρώπους των γραμμάτων (Ιωάννης 7ος αι., Λέων ο Μαθηματικός 9ος αι., Ευστάθιος 12ος αι.,Γρηγόριος Παλαμάς 14ος αι., Συμεών 15ος αι.) και στα μέσα του 9ου αιώνα ηγήθηκε της προσπάθειας του εκχριστιανισμού αλλά και της φιλολογίας των Σλάβων με τους Θεσσαλονικείς αδελφούς Κύριλλο και Μεθόδιο.
Από τους μεσοβυζαντινούς χρόνους και μετά, παρά τις πολιτικές αναταραχές, κατά τον 13ο και14ο αιώνα, η Θεσσαλονίκη γνώρισε ιδιαίτερη πνευματική άνθηση και ανέδειξε πληθώρα λογίων, θεολόγων και καλλιτεχνών.

Τα μνημεία που σώζονται έως σήμερα στην πόλη, αντιπροσωπεύουν διαχρονικά τον πολιτισμό και την τέχνη του Βυζαντίου.

Το 1988 η Unesco συμπεριέλαβε τα παλαιοχριστιανικά και βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης στον χάρτη των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως εξαιρετικά δείγματα αρχιτεκτονικής.

 

ή

 

ΟΙ ΠΡΩΤΟΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΣ

Οι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος είναι οι δύο μεγαλύτεροι Απόστολοι της Χριστιανικής Εκκλησίας. Ο αναγνώστης ταξιδεύει  στις σελίδες  του βιβλίου κ γνωρίζει τη ζωή, τις αδυναμίες, τη μετάνοια, τις δοκιμασίες και τέλος το  μαρτύριο των δυο κορυφαίων Αποστόλων, που διέδωσαν τον Χριστιανισμό.

ή

 

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι ιερό έργο της συνόλου Εκκλησίας.

Κλήρος και λαός συνεργάζονται στην τέλεση της λατρείας και όλοι καρπώνονται τα πνευματικά αγαθά και τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος, που απορρέουν απο την τέλεση του Μυστηρίου.

 

ή

 

Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ

Ο περί των εσχάτων λόγος. Τα σημεία που θα προηγηθούν.

Η κοινή Ανάσταση

 

Για παλαιότερα ένθετα της Κιβωτού, πληροφορίες και παραγγελίες,  επικοινωνήστε στο τηλ. 210 6923211.

Καθημερινά, εκτός Σ/Κ, από 10:00π.μ. έως 15:00μ.μ.

TOP NEWS