Την Πέμπτη, 10 Μαρτίου, κυκλοφορεί το νέο φύλλο της Εφημερίδας «Κιβωτός της Ορθοδοξίας»

  • Δόγμα

Οι Προσφορές της εφημερίδας ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, την Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022

Την Πέμπτη, 10 Μαρτίου

 

η εφημερίδα Κιβωτός της Ορθοδοξίας

σας προσφέρει  τέσσερα αγαπημένα βιβλία

για να επιλέξετε δυο,  τα καλύτερα για εσάς!

 

ΤΑ ΑΓΙΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

Το παρόν βιβλίο αποτελεί ένα οδοιπορικό στην αγία λιθόπολη των Μετεώρων, που από το 1988 έχει ενταχθεί στονΚατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάςτης UNESCO.Ένα προσκύνημα στις μετεωρίτικες μονέςπάνω στους ανεμόδαρτους βράχους, μια περιπλάνηση στηνπολυκύμαντη ιστορία τους.Μέσα στις σελίδες αυτού του σύντομου οδηγού περιλαμβάνονται αρχαιολογικές, αρχιτεκτονικές και θεολογικές πληροφορίες, πληροφορίες τέχνης και πολιτισμού, ενώ το επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό, οιλεζάντες και τα πλαίσια που το συνοδεύουν, στοχεύουν να οδηγήσουν τον αναγνώστη στη μυστηριακή γοητεία και το ιερό δέος της ελληνορθόδοξης παράδοσης των μοναστηριών, που εκτός από ιερά και πνευματικά κέντρα, είναι ένας ανεκτίμητος αρχιτεκτονικός, καλλιτεχνικός και κειμηλιακός θησαυρός, του οποίου οι Μετεωρίτες μοναχοίκαι οι μοναχές είναι οι άμισθοι και άγρυπνοι φύλακες και φιλόκαλλοι συντηρητές.

 

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: 50  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Το παρόν βιβλίο φιλοδοξεί να αποτελέσει, ένα είδος Ευαγγελίου του Αγίου Παϊσίου, μία «Κιβωτό σωτηρίας» για τη ζωή και το θάνατο,  βασιζόμενη στις απαντήσεις που Εκείνος έδωσε σε καίρια ερωτήματα που όλοι κάνουμε. Μερικά παραδείγματα:
– Τι να κάνω όταν η δουλειά μου δεν με ικανοποιεί, ή όταν οι άλλοι με απορρίπτουν;
– Γιατί να προσεύχομαι στους Αγίους που ήταν άνθρωποι και όχι απευθείας στο Θεό;
– Γιατί θερίζουν οι αρρώστιες της ψυχής και ο καρκίνος;                                  – Πώς να σώσω το σώμα και την ψυχή μου;

– Θα έχουμε πόλεμο με την Τουρκία;.                                                                    – Θα ξημερώσουν καλύτερες ημέρες για την Ελλάδα; Τι να περιμένουν τα Ελληνόπουλα;

ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

Περιλαμβάνονται:

 

Η ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ  ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

ΟΙ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΙ

ΤΟ ΜΕΓΑ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ ΔΩΡΩΝ

Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΝΩΝ κείμενο και μετάφραση

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ  ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και με συνοπτική μετάφραση

Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ

 

ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ

 

«Η Εκκλησία», όπως λέει ο π. Γεώργιος Φλορόφσκι «είναι μια με την Πεντηκοστή, που ήταν η ημέρα της θαυμαστής θεμελιώσεως και των γενεθλίων της Εκκλησίας, οπότε όλες     οι προφητείες γι ́ αυτήν εκπληρώθηκαν.

Σ’ εκείνη την “τρομερή και ακατανόητη γιορτή”, το Πνεύμα, ο Παράκλητος, κατέρχεται και ενοικεί μέσα στον κόσμο».

Η Εκκλησία μας στην εορτή της Πεντηκοστής πανηγυρίζει το “μέγα και σεβάσμιον” μυστήριο: Τη συμπλήρωση της ελπίδας, την προθεσμία της επαγγελίας, την επιδημία του Πνεύματος του Αγίου.

Γιατί πράγματι η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους αποστόλους του Χριστού, αποτελεί το τέλος και το επιστέγασμα όλου του έργου της σωτηρίας. Όλο το έργο του Χριστού, η Γέννηση, η Διδασκαλία, το Πάθος, η Ανάσταση, η Ανάληψη απέβλεπαν στην έλευση του Αγίου Πνεύματος στον κόσμο, στη νέα Δημιουργία.Το Άγιο Πνεύμα είναι η ψυχή, η ζωή, η ίδια η Εκκλησία, ο καθοδηγητής της εν Αγίω Πνεύματι καινής ζωής.

 

Για παλαιότερα ένθετα της Κιβωτού, πληροφορίες και παραγγελίες,

επικοινωνήστε στο τηλ. 210 6923211.

Καθημερινά, εκτός Σ/Κ, από 10:00π.μ. έως 15:00μ.μ.

TOP NEWS