Την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, κυκλοφορεί το νέο φύλλο της Εφημερίδας «Κιβωτός της Ορθοδοξίας»

  • Δόγμα

Οι Προσφορές της εφημερίδας ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου

 

η εφημερίδα Κιβωτός της Ορθοδοξίας

σας προσφέρει αγαπημένα βιβλία

για να επιλέξετε 2 βιβλία

 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ,  Τόμος Α΄ ή Β΄

Ο Άθως, το Άγιο Όρος, το Περιβόλι της Παναγιάς – η επιτομή της αισθητικής και του πολιτισμού. Με μοναστήρια που χάνονται στα βάθη των αιώνων. Οι μονές του Αγίου Όρους δεν είναι μόνο η ακλόνητη σταθερή έκφραση της πίστης αμέτρητων γενεών πιστών, αλλά είναι μνημεία πολιτισμού και τέχνης για όλο τον κόσμο. Με παράδοση τεράστια,τόσο σε πνευματικό επίπεδο, όσο και σε αρχιτεκτονική, σε κειμήλια, σε βιβλία μοναδικά και ανεκτίμητα. Αυτό όμως που πραγματικά είναι κάτι που δε μπορείς να βρεις πουθενά αλλού στον κόσμο, είναι η γαλήνη, η ηρεμία, η ψυχική ανάταση.

 

Το προσκύνημα στον Αθω του Σικελιανού και του Καζαντζάκη
(40 μέρες  του 1914)

του Ι. Μ. Χατζηφώτη

Η Κιβωτός της Ορθοδοξίας επέλεξε να προσφέρει στους αναγνώστες ένα «διαφορετικό» βιβλίο. Την επίσκεψη δυο μεγάλων της ελληνικής λογοτεχνίας, του  Άγγελου Σικελιανού και του Νίκου Καζαντζάκη  στο ΑγιοΟρος, γραμμένο από έναν άλλο μεγάλο, τον Γιάννη Χατζηφώτη. Η επίσκεψη έγινε το 1914 και διήρκεσε 40 μέρες με οδοιπορικά, συζητήσεις με μοναχούς αλλά και βαθειά κατάνυξη.

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Το περιβόλι της Παναγίας. 

Τόπος ανάπαυσης της χοϊκής ύπαρξης. Τόπος αγρυπνίας, μετάνοιας και ταπείνωσης. Το παρόν βιβλίο αποτελεί ένα σεπτό, νοερό προσκύνημα στα είκοσι μοναστήρια του Άθω, περιλαμβάνοντας μια σύντομη επισκόπηση της ιστορίας κάθε μονής, αρχαιολογικές, αρχιτεκτονικές και θεολογικές πληροφορίες, ενώ το επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό, οι λεζάντες και τα πλαίσια που το συνοδεύουν, στοχεύουν να οδηγήσουν τον αναγνώστη στη μυστηριακή γοητεία και το ιερό δέος της ελληνορθόδοξης παράδοσης. Η αφήγηση ακολουθεί τη σειρά ιεραρχίας, όπως αυτή οριστικοποιήθηκε τον 18ο αιώνα, ως εξής: Μεγίστη Λαύρα, Βατοπεδίου, Ιβήρων, Χελανδαρίου (Σέρβικη), Διονυσίου, Κουτλουμουσίου, Παντοκράτορος, Ξηροποτάμου, Ζωγράφου (Βουλγάρικη), Δοχειαρίου, Καρακάλλου, Φιλοθέου, Σίμωνος Πέτρας, Αγίου Παύλου, Σταυρονικήτα, Ξενοφώντος, Γρηγορίου, Εσφιγμένου, Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικό), Κωνσταμονίτου.

 

Προφητείες   Ορθοδόξων  Αγίων  και ασκητών

Ο γνήσιος προφητισμός είναι η ακριβής προαγγελία μελλοντικών γεγονότων, η ερμηνεία του θελήματος και της βουλής του Θεού στους ανθρώπους. Το παρόν βιβλίο περιλαμβάνει προφητείες ορθόδοξων αγίων και ασκητών, οι οποίες επαληθεύτηκαν, αλλά κυρίως προφητείες που μπορούμε να προσεγγίσουμε μεν χωρίς όμως να είμαστε σε θέση να τις ερμηνεύσουμε ακόμη πλήρως. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του Οσίου Νείλου του Μυροβλύτου, του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπεδινού, του Γέροντος Γενναδίου, του Οσίου Ανατολίου του Νέου της Όπτινα και άλλων.

 

Το Μυστήριο της Μετανοίας –Εξομολογήσεως

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής,  Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ

Περιεχόμενα:

Σύσταση-Εξέλιξη καιΤέλεση                                                                                Πατέρες και συγγραφείς της αρχαίας Εκκλησίας για τον μυστηριακό χαρακτήρα της Ιεράς Εξομολογήσεως. Η σύναξη για την Θεία Λειτουργία σαν έκφραση κοινωνίας.  Προϋπόθεση για την συμμετοχή στην Θεία Ευχαριστία αποτελεί η καθαρότητα νου και καρδιάς.

Για παλαιότερα ένθετα της Κιβωτού, πληροφορίες και παραγγελίες,

επικοινωνήστε στο τηλ. 210 6923211.

Καθημερινά, εκτός Σ/Κ, από 10:00π.μ. έως 15:00μ.μ.

TOP NEWS