Την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021, κυκλοφορεί το νέο φύλλο της Εφημερίδας «Κιβωτός της Ορθοδοξίας».

  • Δόγμα

Οι Προσφορές της εφημερίδας ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021.

Την Πέμπτη 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

η εφημερίδα Κιβωτός της Ορθοδοξίας
λόγω μεγάλης ζήτησης, επανακυκλοφορεί αγαπημένα βιβλία
για να επιλέξετε

ΠΑΤΜΟΣ
Το νησί της Αποκάλυψης

Πάτμος.
Το νησί της Αποκάλυψης.

Ένας από τους δύοτόπους στη Γη όπου ακούστηκε η φωνή του Θεού.

Πάτμος,η «Ιερουσαλήμ του Αιγαίου».

Θρησκευτικό κέντρο με κοσμοϊστορική σημασία, χάρη στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης και την Ιερά Βασιλική, Πατριαρχική, Σταυροπηγιακή και Κοινοβιακή Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, που δεσπόζει επιβλητικά σε όλο το νησί σαν μεσαιωνικό κάστρο, ολόκληρο το νησί εκπέμπει μια γαλήνια μυστηριακή ατμόσφαιρα κι ένα ιδιαίτερο φως.
Ερημονήσι στα ρωμαϊκά χρόνια, η Πάτμος θα δεχτεί κατά Θεία Χάρη εξόριστο τον αγαπημένο μαθητή του Ιησού, τον Απόστολο και Ευαγγελιστή Ιωάννη, όπου θα συγγράψει
εκεί (πιθανώς) το φερώνυμο αυτού Ευαγγέλιο και την Αποκάλυψη, κατά τη μαρτυρία του ίδιου, για να αναδειχτεί σ’ έναν από τους πιο ιερούς τόπους της Χριστιανοσύνης.
Η πρόνοια του Θεού θα οδηγήσει στο νησί (1088) και τον Όσιο Χριστόδουλο, ο οποίος με αυτοκρατορικό χρυσόβουλλο θα ιδρύσει τη Μεγάλη Μονή, που τιμάται επ’ ονόματι του Θεολόγου, και θα καταστήσει με αυτόν τον τρόπο το άσημο και άγονο νησί της Πάτμου σε ιερό νησί και τόπο παγκόσμιας πνευματικής και ιστορικής ακτινοβολίας.

Πατριαρχική Εξαρχία, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, φάρος παιδείας με την Πατμιάδα του Γένους Εκκλησιαστική Σχολή, που γαλούχησε και συνεχίζει να
διαπαιδαγωγεί στα νάματα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας μεγάλες προσωπικότητες της Εκκλησίας και του έθνους μας, η Πάτμος αποτελεί πηγή εθνικής και θρησκευτικής περηφάνιας, ενώ παράλληλα είναι ένας ενδιαφέρων και κοσμοπολίτικος ταξιδιωτικός προορισμός, για διακοπές διαφορετικές από αυτές που προσφέρουν συνήθως τα νησιά του Αιγαίου, καθώς συνδυάζει ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και ήπια τουριστική ανάπτυξη.

ή

ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ για κάθε περίσταση
Της Εκκλησίας και των Αγίων της Πίστεώς μας

Τόμος Α
Μεγ.Βασιλείου, Αγ.Ιωάννη του Χρυσόστομου, Αγ. Παισίου, Αγ. Ιούδα του Θαδδαίου, Αγ.Κυπριανού, Αγ. Αρσενίου του Καππαδόκου, Αγ. Νεκταρίου κ.α.

Πάντα όσα εάν αιτήσητε εν τη προσευχή πιστεύοντες, λήψεσθε.

Προσευχές της Εκκλησίας και των Αγίων της Πίστεώς μας για ευλογία, προστασία και αποκατάσταση ψυχικής και σωματικής υγείας προσώπων, για εύρεση ή διατήρηση της εργασίας, για οικονομική ευρωστία και ευμάρεια, για οικογενειακή γαλήνη, ευγονία και ομόνοια, για καταπολέμηση του κακού, διατήρηση του καλού και ευόδωση στόχων.

Ενδεικτικά περιεχόμενα:

Άγχος, κατάθλιψη, άνοια, καρκινοπάθειες, κορωνοϊός, σεισμός, απειλή πολέμου, δάνεια, ατυχήματα, ερωτική απογοήτευση, γλωσσοφαγιά, ζήλια, κατάρες, ταξίδια – μετακινήσεις, ανεργία, μαθήματα- εξετάσεις, άρρωστα ζώα, καθημερινές αναποδιές, κ.α.

Μαζί

Αποκτήστε το πέμπτο CD της μοναδικής συλλογής
ΟΚΤΩΗΧΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΗΧΟΣ ΤΡΙΤΟΣ
Ψάλλει η χορωδία των μοναζουσών της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάκρης
Ιερά Μονή Παναγίας Εβρου

Για παλαιότερα ένθετα της Κιβωτού, πληροφορίες και παραγγελίες, επικοινωνήστε στο τηλ. 210 6923211.
Καθημερινά, εκτός Σ/Κ, από 10:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ.

TOP NEWS