Την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή τίμησε η Καλαμάτα

  • Dogma
καλαμάτα

Με λαμπρότητα και την παρουσία χιλιάδων πιστών, γιόρτασε η Καλαμάτα την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή, στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό.

Στον Όρθρο και την πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Ιλίου Αθηναγόρα, Μεγάρων Κωνσταντίνου, Καρθαγένης Μελετίου, Ιεραπύτνης Κυρίλλου, Σταγών Θεοκλήτου, Λαρίσης Ιερωνύμου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής, ενώ τόνισε ότι η συνάντηση με το Θεό και τον συνάνθρωπο αποτελεί την ολοκλήρωση της ζωής του ανθρώπου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας στις κεντρικές οδούς της πόλης, όπου τιμές απέδωσαν αγήματα του Στρατού, της Αεροπορίας, του Ναυτικού και φιλαρμονικές Δήμων της Πελοποννήσου και Σωμάτων Ασφαλείας.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, εκπρόσωποι κομμάτων, του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Κώστας Ψυχάρης, ανέφερε: «Ο ευλογημένος μεσσηνιακός λαός τιμά σήμερα την Προστάτιδά του και κλείνει γόνυ ευλαβικά στο θαυματουργό εικόνισμά της. Η Υπεραγία Θεοτόκος μας στέλνει σήμερα ένα μήνυμα, ότι με πίστη στον Υιό της, θυσιαστική αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο και πίστη στις αξίες και τα ιδανικά μας θα βιώσουμε καλύτερες μέρες ως άτομα, αλλά και ως έθνος».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες: tharrosnews.gr

 

TOP NEWS