Την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια θα επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος την προσεχή Κυριακή

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Στην πυρόπληκτη βόρεια Εύβοια θα βρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος την ερχόμενη Κυριακή 05 Ιουνίου 2022.

Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στη βόρεια Εύβοια θα πραγματοποιηθεί μια ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς η 05η Ιουνίου είναι η ημέρα κατά την οποία παγκοσμίως προβάλλεται η ανάγκη προστασίας του Περιβάλλοντος.

Τον Μακαριώτατο θα συνοδεύσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών-Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας και μέλη της ίδιας Επιτροπής, τους οποίους θα υποδεχθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μακαριώτατος και η συνοδεία Του, με την ευγενική φροντίδα και πρόνοια του επιχωρίου Μητροπολίτου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστομου, θα επισκεφθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής 5 Ιουνίου την πυρόπληκτη περιοχή των Ροβιών, όπου στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια δενδροφύτευση.

Ακολούθως ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του, συνοδευόμενος από τον Ποιμενάρχη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, θα επισκεφθεί την πυρόπληκτη Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος και θα αναπέμψει ειδική Δέηση υπέρ της προστασίας του Περιβάλλοντος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα αφιχθεί στο λιμάνι της Αρκίτσας και θα ευλογήσει περιβαλλοντική δράση καθαρισμού των ακτών της Λοκρίδος στον Μαλιακό κόλπο, την οποία υλοποιούν από κοινού ο Δήμος Λοκρών, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδος, περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήματα εθελοντών και πολιτιστικοί σύλλογοι και η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου έχει ως εξής:

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Ώρα 7π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της πυρόπληκτης Ενορίας Αγίου Δημητρίου Ροβιών.

Ώρα 12:30μ.μ. Επίσκεψη καί Δέηση υπέρ τη προστασίας του Περιβάλλοντος στην πυρόπληκτη Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ Γέροντος Λίμνης.

 

 

TOP NEWS