Την Τρίτη 26 Μαϊου συγκαλείται η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος

  • Dogma

Συνέρχεται την 26ην Μαΐου ε.ε. στο Συνοδικό Μέγαρο (Ιω. Γενναδίου 14, Ι. Μ. Πετράκη) σε έκτακτη σύγκλησή της η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Πριν από την έναρξη των εργασιών, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ι.Μ. Πετράκη, ιερουργούντος του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ.
Στη συνέχεια θα τελεσθεί η καθιερωμένη Εναρκτήριος Ι. Ακολουθία στο Μ. Συνοδικό και θα ακολουθήσει η προσφώνηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, προς τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους. Στην ομιλία του Μακαριωτάτου θα αντιφωνήσει ο αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και θα πραγματοποιηθεί εκλογή της εξ Αρχιερέων Επιτροπής δια τας εις τον Τύπον ανακοινώσεις.
Ακολούθως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση των κενών Ιερών Μητροπόλεων Κεφαλληνίας και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ