Το ΑΕΙ Πληροφορικής Λαμίας ενισχύει το Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός»

  • Δόγμα

   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ωδείου καλωσόρισε τον Πρόεδρο του Τμήματος κ. Γεώργιο Φούρλα, τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Νικόλαο Ζυγούρη και την Υποψήφια Διδάκτορα κα Αικατερίνη Στριφτού και εκ μέρους του Διευθυντού, των καθηγητών και των μαθητών του Ωδείου τους ευχαρίστησε για αυτή την σημαντική τους δωρεά για τις ανάγκες του Ωδείου. 

Παρουσία εκπαιδευτικών, μαθητών και φίλων του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός», εκπροσώπων του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και των εκπαιδευτικών δομών της Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση τεχνολογικού και πληροφοριακού εξοπλισμού εκ μέρους του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ωδείου καλωσόρισε τον Πρόεδρο του Τμήματος κ. Γεώργιο Φούρλα, τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Νικόλαο Ζυγούρη και την Υποψήφια Διδάκτορα κα Αικατερίνη Στριφτού και εκ μέρους του Διευθυντού, των καθηγητών και των μαθητών του Ωδείου τους ευχαρίστησε για αυτή την σημαντική τους δωρεά για τις ανάγκες του Ωδείου.

Ο Διευθυντής του Ωδείου Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον κ. Φούρλα, στον κ. Καθηγητή, αλλά και στην υποψήφια διδάκτορα σημειώνοντας πως αυτή η προσφορά είναι ένας καρπός μιας γόνιμης συνεργασίας της τοπικής Εκκλησίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και οφείλεται αφενός μεν στην πατρική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου για τις εκπαιδευτικές δομές της Μητροπόλεως και προς τις ανάγκες της μόρφωσης, της καλλιέργειας και της παιδείας των μαθητών και μαθητριών και αφετέρου στο συνεχές κάλεσμά του προς κάθε κατεύθυνση για συνεργασία προς όφελος όλης της κοινωνίας.

Μετά την παράδοση του εξοπλισμού και την υπογραφή των νόμιμων σχετικών εγγράφων ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών και ο Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής κ. Γεώργιος Φούρλας παρεχώρησαν τις εξής δηλώσεις προς τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είναι γνωστό ότι η συνέργεια, η σύνθεση και η συνεργασία είναι η πεμπτουσία της προόδου σε κάθε επίπεδο της ζωής. Έχουμε την μεγάλη ευλογία στην περιοχή μας, να έχουμε ακαδημαϊκή κοινότητα, να έχουμε πανεπιστήμιο και μάλιστα τμήματα σύγχρονα, εξωστρεφή, τα οποία απαντούν στις ανάγκες της ζωής. Ένα τέτοιο τμήμα είναι το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα την Λαμία και ο αξιότιμος, ελλογιμότατος Πρόεδρος κ. Φούρλας, μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό θέλησαν να ανοίξουν την αγκαλιά του Πανεπιστημίου, τις γέφυρες του Πανεπιστημίου και στο εκπαιδευτικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, το οποίο ακουμπά ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ακουμπά ομάδες ανθρώπων, που βιώνουν προβλήματα, αλλά έχουν δικαιώματα και σε αυτά τα δικαιώματα εμείς πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες. Το δικαίωμα στην μόρφωση, στην εκπαίδευση, στην παιδεία, στον πολιτισμό είναι δικαίωμα για όλους, γιατί απορρέει από την αρχή της ισότητας, την αρχή της αξίας του κάθε ανθρώπου, αλλά και από το συνταγματικό δικαίωμα της ανάπτυξης της προσωπικότητας και της εκπαίδευσης,

Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου μας αποφάσισε να προσφέρει, να δωρίσει ένα σημαντικό τεχνολογικό εξοπλισμό πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Ωδείο της Μητροπόλεως, στο οποίο εξυπηρετούνται παιδιά από όλες τις δομές από τα ορφανοτροφεία της πόλεως, από το ΚΔΑΠ «Άγιος Εφραίμ» από το Εκκλησιαστικό Σχολείο «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης».

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς και για την ουσία της συγκεκριμένης προσφοράς του εξοπλισμού, αλλά κυρίως για το μήνυμα, γιατί το μήνυμα είναι πολύ πιο δυνατό από τις δυνατότητες του μηχανήματος.

Το μήνυμα αφορά σε όλη την κουλτούρα και σε όλη τη νοοτροπία της συνεργασίας, την οποία πρέπει να έχουμε και της ανοιχτωσιάς μέσα στην κοινωνία των πολιτών, στην οποία ζούμε. Ευχαριστούμε πολύ τον ελλογιμότατο κ. Πρόεδρο και όλους τους συνεργάτες του και χαίρομαι πολύ που πρόσφατα υλοποιήθηκε και μία έρευνα σχετικά με την αναγνωστική ικανότητα και δυνατότητα και την χρήση των μέσων σε αυτή εδώ στις εκπαιδευτικές δομές της Μητροπόλεως και θα αποτελέσει ένα στοιχείο μιας νέας διδακτορικής διατριβής, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό να συνδέεται η έρευνα με την πραγματική ζωή».

Ο κ. Φούρλας σημείωσε:

«Να ευχαριστήσω αρχικά τον Σεβασμιώτατο για τα πολύ καλά του λόγια. Είμαστε μέρος της κοινωνίας το Τμήμα και το Πανεπιστήμιο, άρα πρέπει να συνεισφέρουμε και όπου μπορούμε να συμμετάσχουμε ενεργά και δραστήρια και μέσα από αυτή την δυνατότητα αναπτύσσουμε περισσότερο την σχέση μας με την τοπική κοινωνία. Είμαστε στην Λαμία, άρα όλες οι προσπάθειες μας θα είναι ώστε να μπορέσουμε να δραστηριοποιηθούμε πιο ενεργά στην κοινωνία της πόλεως. Μέσα από αυτή την συνεργασία με το Ωδείο της Μητροπόλεως μπορούμε να συνεισφέρουμε στην γνώση και στις ανάγκες που έχουν οι μαθητές και όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στις εκπαιδευτικές δομές της Μητροπόλεως.

Είναι λοιπόν δική μας η χαρά που μπορούμε να συνεισφέρουμε και θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας για να επεκτείνουμε τις δυνατότητες συνεργασίας».

 

TOP NEWS