Το απόγευμα της Κυριακής στην Ελλάδα ο Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης

  • ΔΟΓΜΑ

Στην Αθήνα αναμένεται να φτάσει το απόγευμα της Κυριακής 20 Μαρτίου ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη. 

O Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, αναμένεται να αναχωρήσει από το Βουκουρέστι αύριο, 20 Μαρτίου (16:30), με πτήση της εταιρείας TAROM, με προορισμό την Αθήνα.

Τον Μανώλη Ανδρουλάκη θα υποδεχθούν στον Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» o Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης – εκπροσωπώντας τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος είναι σε υπηρεσιακό ταξίδι – και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση «Νόστος 6», για την εκκένωση τεσσάρων Ελλήνων πολιτών και έξι ομογενών από την Ουκρανία, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον γενικό πρόξενο, καθώς πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας.

Το πρωί του Σαββάτου μάλιστα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Μανώλη Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για τη γενναιότητα που επέδειξε.

Το ταξίδι απεγκλωβισμού του Γενικού Πρόξενου στη Μαριούπολη είχε ξεκινήσει την Τρίτη 15 Μαρτίου και κατάφερε το βράδυ της Παρασκευής να περάσει τα σύνορα της Ουκρανίας και να μπει στην Μολβαδία μετά από μια πραγματική Οδύσσεια.

πληροφορίες: newsit.gr

TOP NEWS