Το «ευχαριστώ» Μητσοτάκη και ελληνικού ΥΠΕΞ στην Τουρκία για τη βοήθεια στις φωτιές

  • Dogma
μητσοτάκης

Με αναρτήσεις τους στο Twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ευχαρίστησαν την Τουρκία για την συνδρομή της στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη χώρα μας.

«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία που έστειλε δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο για να μας βοηθήσουν στον αγώνα μας κατά των δασικών πυρκαγιών. Ευχαριστούμε Τουρκία!», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θερμές ευχαριστίες στην Τουρκία για την παροχή πυροσβεστικής βοήθειας στην & τη συνδρομή στην αντιμετώπιση των σοβαρών δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας», ανέφερε από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών στο Twitter.

Με εντολή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία θα στείλει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε χθες η τουρκική προεδρία.

«2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο που είναι εγγεγραμμένα στον κατάλογο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του Υπουργείου Γεωργίας και Δασών μαζί με τα πληρώματά τους θα σταλούν στην Ελλάδα», αναφέρει η ανακοίνωση.

TOP NEWS