Το Ισλάμ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

  • Dogma
ισλάμ

Τέταρτη στρογγυλή τράπεζα του κύκλου Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΛΛΟΙ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2040 της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Επιτροπής Ελλάδα 2021

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου προετοιμάζει την τέταρτη και τελευταία στρογγυλή τράπεζα του κύκλου Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΛΛΟΙ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2040, στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο Grecotel Astir (αίθουσα «Άβδηρα»), την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 7 μ.μ., με θέμα ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά.

Οι στρογγυλές αυτές τράπεζες εξετάζουν τον ρόλο της θρησκείας και ειδικότερα της εν Ελλάδι Ορθοδοξίας έναντι του «άλλου», με επίκεντρο την Ελλάδα κατά την επόμενη 20ετία, με την πρόθεση η συζήτηση αυτή να συμβάλει σ’ ένα βιώσιμο μοντέλο συνύπαρξης θρησκειών και πολιτισμών και τελικά σ’ ένα βιώσιμο κόσμο, ξεκινώντας από την περιοχή μας, δηλαδή τον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο των Βαλκανίων και της Μεσογείου όπως αυτός δυνάμει θα διαμορφωθεί έως το 2040. Ήδη πραγματοποιήθηκαν τρεις στρογγυλές τράπεζες με σχετικά θέματα στην Αθήνα, τον Βόλο και τη Θεσσαλονίκη.

Στην στρογγυλή τράπεζα της 27ης Σεπτεμβρίου παρεμβαίνουν οι:

Γιώργος Καλαντζής
(Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων)

Mohammed Elzahabi
(Πρόεδρος της Θρησκευτικής Επιτροπής του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών)

Nayla Tabbara
(Πρόεδρος του Ιδρύματος Adyan, Καθηγήτρια Ισλαμικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Saint-Joseph, Βηρυτός, Λίβανος)

Κατερίνα Μάρκου
(Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης)

Τη εκδήλωση συντονίζει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΛΛΟΙ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2040. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Η εκδήλωση θα είναι δίγλωσση (ελληνικά και αγγλικά). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη αλλά για περιορισμένο αριθμό ακροατών, λόγω των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων. Θα μεταδίδεται επίσης ζωντανά διαδικτυακά, στους παρακάτω συνδέσμους:
https://www.youtube.com/watch?v=5_oq0t_iuNo (ελληνικά) και https://www.youtube.com/watch?v=Xvg11QU9Tz8 (αγγλικά)

Πληροφορίες δίνονται στην Γραμματεία της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, κ. Βαλίλα Γιαννουτάκη, τηλ. 2421093553 και info@acadimia.org

Το εικαστικό της αφίσας είναι έργο του ζωγράφου Νίκου Εγγονόπουλου.

TOP NEWS