Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου από τον Ιεραπύτνης Κύριλλο

  • Dogma
ιεραπύτνης

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης 12 Aπριλίου 2023 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας Ελεούσης πόλεως Ιεράπετρας.

Ο Σεβασμιώτατος Ιεραπύτνης ανέγνωσε τη συγχωρητική ευχή και, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του ναού, Αιδ/τους Πρωτ. Σάββα Λιναρδάκη και Σκευοφ. π. Μιχαήλ Ξυδιανό, συνταξιούχο Εφημέριο, και τον Διάκονο Θεμιστοκλή Μπεϊνά, έχρισε με το αγιασμένο έλαιο του Ευχελαίου τους πολυάριθμους πιστούς που μετείχαν στo Mυστήριο.

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος (Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης). Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια στο εκκλησίασμα καλή συνέχεια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας και καλή Ανάσταση.

Στις δύο Ακολουθίες παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη και κ. Κων/νος Αστροπεκάκης και ο πρώην Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης.

TOP NEWS