Το Ναύπλιο εορτάζει τον πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο

  • Dogma
άγιο αναστάσιο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Ναύπλιο ξεκίνησε σήμερα, Κυριακή 31 Ιανουαρίου τους εορτασμούς για τον προστάτη του Άγιο Αναστάσιο.

Η Εκκλησία τιμά τον Άγιο Αναστάσιο την 1 Φεβρουαρίου. Έτσι, την παραμονή της εορτής το μεσημέρι έγινε η μεταφορά της θαυματουργής εικόνας του Αγίου από τον παλαιό ιστορικό ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου, εκεί που μαρτύρησε ο Άγιος Αναστάσιος το 1655 από τους Τούρκους.

Σε μια σεμνή τελετή ο Ιερέας του ναού της παναγίας π. Διονύσιος Ταμπάκης παρέδωσε την Ιερή εικόνα στον Ιερέα του νέου ναού του Αγίου Αναστασίου , π. Μάρκο Σούλτσε . Η μεταφορά έγινε τιμητικά με όχημα της Αστυνομίας και την συνοδεία ανδρών της ομάδας Δίας. Η εικόνα μετά την μεταφορά της τοποθετήθηκε σε ειδικό κουβούκλιο και τέθηκε προς προσκύνηση. Το απόγευμα της παραμονής θα τελεστεί Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδας κ. Νεκταρίου και λοιπών Αρχιερέων.

Την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου ημέρα της εορτής θα γίνει η πανηγυρική θεία λειτουργία και η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους δρόμους του Ναυπλίου, με τη συμμετοχή επίσης των Μητροπολιτών Ζιχνών και Νευροκοπίου, Θηβών και Λειβαδείας, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως. Στις εορταστικές εκδηλώσεις θα παραστούν αρχιερείς, ιερείς της Μητροπόλεως Αργολίδας καθώς και άλλων επαρχιών, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, και πλήθος προσκυνητών από τις γύρω περιοχές.

Την εικόνα θα συνοδεύει άγημα του ΚΕΜΧ και η Φιλαρμονική του Δήμου.

TOP NEWS