«Το παραμύθι συναντά τα όνειρα» στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
δημητριάδος

Ο συγγραφέας Στέφανος Παπαδόπουλος, προσκεκλημένος του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού θα παρουσιάσει το παραμύθι του «Ο ταχυδρόμος δεν είναι για φάγωμα»

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού η «Μεταμόρφωση», στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματός του  «Οι μεγάλοι ζωγράφοι στη μικρή ζωή μας», θα παρουσιάσει το παραμύθι του «Ο ταχυδρόμος δεν είναι για φάγωμα».

Η Μητρόπολη Δημητριάδος για το σκοπό αυτό έχει φροντίσει να πραγματοποιηθούν δύο παρουσιάσεις στο Συνεδριακό κέντρο Θεσσαλίας, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου και την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, στις 5.30 μ.μ.

Όταν ένα παραμύθι συναντά τα όνειρα, τότε σίγουρα μιλάμε για τέχνη. Τέχνη της ζωγραφικής, των συναισθημάτων, του δικαιώματος στη διαφορετικότητα και στην ελευθερία έκφρασης;;; Ποιος ξέρει; Μόνο από κοντά κανείς θα το μάθει…

Η Μητρόπολη Δημητριάδος μας περιμένει όλους, μικρούς και μεγάλους, όχι για μια συνηθισμένη ανάγνωση ενός παραμυθιού, αλλά μέσα από μια πρωτότυπα διαδραστική παρουσίαση, να ξεδιπλώσουμε μαζί τα όνειρα των παιδιών σας…

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σε ηλικία ενός έτους ακολούθησε τους γονείς του στην Καλιφόρνια και όταν έγινε 4 ετών η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου και έζησε για 25 χρόνια. Γαλουχήθηκε από τη μητέρα του και ανατράφηκε με αρχές και αξίες βασισμένες στον ανθρωπισμό και το δίκαιο. Σπούδασε Κοινωνική Οικονομία, Διπλωματία και Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο. Το 1993 αποφοίτησε από τη Νομική. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1997 με μια βαλίτσα γεμάτη γαλλική κουλτούρα και ελληνικές ρίζες.

Η αστείρευτη φαντασία του, η ασυμβίβαστη παιδικότητά του και η ανάγκη του για ουσιαστική προσφορά και δημιουργία νίκησαν στη μάχη με τα κοινωνικά πρότυπα του επιχειρηματία που υπήρξε για 15 χρόνια. Εμπνευσμένος από την αγάπη των παιδιών του, δημιουργεί παραμύθια και ιστορίες, που τους διηγείται τα βράδια. Η επιμονή της γυναίκας του τον πείθει τελικά να βάλει τις ιστορίες του σε χαρτί και έτσι γεννήθηκε Η Παχουλή Βατραχίνα, μα και όσα παραμύθια πρόκειται να ακολουθήσουν.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ