Το Πατριαρχείο Ρουμανίας αποχαιρέτησε τον Μητροπολίτη Δράμας

  • Δόγμα

Ο μακαριστός κυρός Παύλος αγαπούσε ιδιαίτερα τη Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία και συχνά επισκεπτόταν τη Ρουμανία για να συλλειτουργήσει και να συμπροσευχηθεί με λοιπούς αρχιερείς και κληρικούς του Πατριαρχείου.

Ο Επίσκοπος Πρακόβας κ.Τιμόθεος, εκπροσωπώντας το Πατριαρχείο Ρουμανίας και τον Πατριάρχη κ. Δανιήλ, παρέστη στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου, μεταφέροντας τα συλληπητήρια του κ. Δανιήλ προς τους συγγενείς του μακαριστού, αλλά και προς της Ελλαδική Εκκλησία.

Ο μακαριστός κυρός Παύλος αγαπούσε ιδιαίτερα τη Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία και συχνά επισκεπτόταν τη Ρουμανία για να συλλειτουργήσει και να συμπροσευχηθεί με λοιπούς αρχιερείς και κληρικούς του Πατριαρχείου.

Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας, στον επικήδειο χαιρετισμό του προς τον μακαριστό, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Πιστεύουμε πως είναι χρέος μας να ευχαριστήσουμε, σ΄αυτές τις απότομες στιγμές χωρισμού, για την εξαιρετική αγάπη που έδειξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλο προς την Ορθόδοξη Ρουμανική Εκκλησία και προς τον Ρουμανικό λαό, παραμένοντας ζωντανές οι στιγμές των φιλικών και αδελφικών επισκέψεων που έκανε, με την ευλογία Σας Μακαριώτατε, στην Ρουμανία, ειδικά στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου του Νέου, του Προστάτη του Βουκουρεστίου, αλλά και στο Ιάσιο, κατά την περίοδο που βρισκόμουν εκεί ως Μητροπολίτης Μολδαβίας».

Διαβάστε ολόκληρο τον αποχαιρετιστήριο λόγο του:

Εν τω Βουκουρεστίω,
3 Μαΐου 2022

Προς τον,
Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος,
Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ Β΄
Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος

Μακαριώτατε,

Χριστός Ανέστη!

Βαθύ πόνο μας προκάλεσε η είδηση της απροσδόκητης μετάβασης από αυτή την ζωή του λίαν αγαπητού μας αδελφού εν Χριστό και συλλειτουργού, του αειμνήστου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου, ο οποίος έλαβε από τον Θεό πολλά χαρίσματα για να εκπληρώσει το άγιο έργο του ως άξιος και δυναμικός αρχιποιμένας των πιστών της Μητρόπολης Δράμας.

Πιστεύουμε πως είναι χρέος μας να ευχαριστήσουμε, σ΄αυτές τις απότομες στιγμές χωρισμού, για την εξαιρετική αγάπη που έδειξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλο προς την Ορθόδοξη Ρουμανική Εκκλησία και προς τον Ρουμανικό λαό, παραμένοντας ζωντανές οι στιγμές των φιλικών και αδελφικών επισκέψεων που έκανε, με την ευλογία Σας Μακαριώτατε, στην Ρουμανία, ειδικά στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου του Νέου, του Προστάτη του Βουκουρεστίου, αλλά και στο Ιάσιο, κατά την περίοδο που βρισκόμουν εκεί ως Μητροπολίτης Μολδαβίας.

Για όλα όσα σήμαινε για μας ο αείμνηστος Μητροπολίτης Παύλος, ο αδελφός μας εν Χριστό, για τους Ρουμάνους πιστούς και για την Ρουμανία, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή μας και προσευχόμαστε στον Πανάγαθο Θεό ίνα αναπαύσει την ψυχή του ἐν τόπῳ φωτεινῷ, εν ειρήνη και εν τη αγάπη της Παναγίας Τριάς, εν σκηναίς δικαίων, οι οποίοι ανήγγειλαν στον κόσμο το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως και της αιωνίας ζωής.

Αιωνία του η μνήμη!

Με αδελφική αγάπη εν Χριστό και βαθητάτου σεβασμού,

†ΔΑΝΙΗΛ
Πατριάρχης της Ορθοδόξου Ρουμανικής Εκκλησίας

TOP NEWS