Το Πόρτο Λάγος υποδέχεται την Τίμια Ζώνη της Παναγίας

  • Dogma
τίμια ζώνη

Την Τίμια Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία από αιώνες είναι αποθησαυρισμένη στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου,υποδέχτηκε με τιμές αρχηγού κράτους η πόλη της Δράμας, το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουνίου.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου και συλλειτουργούντων του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, Βατοπαιδινών πατέρων, αλλά και πολλών στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Δράμας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε Ιερά λιτανεία με την Αγία Ζώνη στους δρόμους προς αγιασμό και ευλογία της πόλης και των πιστών, οι οποίοι για τέσσερις ημέρες είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την Τίμια Ζώνη της Παναγίας.

Το ιερό θεομητορικό κειμήλιο εν συνεχεία θα φιλοξενηθεί στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου για προσκύνημα από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η υποδοχή θα γίνει την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 και ώρα 16:00. Ακολούθως στην θα τελεσθεί Εσπερινός, Παράκληση και Χαιρετισμοί ενώπιον του ιερού σεβάσματος της Θεοτόκου. Το βράδυ θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία.

Η Αγία Ζώνη θα αναχωρήσει από το Βατοπαιδινό Μετόχι την Τρίτη 25 Ιουνίου, μετά την Θεία Λειτουργία, στις 11:00 το πρωί.

Στη συνέχεια, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, η Αγία Ζώνη θα μεταφερθεί στην πόλη της Κορίνθου όπου θα τεθεί προς προσκύνηση στο πλαίσιο των εορτασμών για τη μνήμη του αγίου αποστόλου Παύλου, του και ιδρυτού της τοπικής Εκκλησίας της Κορίνθου, και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στη πόλη της Κορίνθου θα παραμείνει η Αγία Ζώνη έως την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019.

Δείτε φωτογραφίες από την παραμονή της Τίμιας Ζώνης στη Δράμα:

τίμια ζώνη

© Νάτσης Γιώργος / dramania.gr

TOP NEWS