Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου

  • Dogma
χερρονήσου

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί τελικά η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, ο οποίος αναλαμβάνει να συνεχίσει το έργο του Μακαριστού Νεκτάριου.

Η ημέρα της ενθρόνισης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου, σηματοδοτεί και την εγκατάσταση του νέου Μητροπολίτη στην έδρα του και την ουσιαστική και τυπική ανάληψη των καθηκόντων του.

Το πρόγραμμα της ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτη είναι το ακόλουθο:

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

10.30 πμ: Αναχώρηση αυτοκινητοπομπής από την Ιερά Αρχιεπισκόπή Κρήτης. Η αυτοκινητοπομπή θα διανύσει τη νέα εθνική οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου.

11.15 πμ: Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Σελλινάρι.

12η μεσημβρινή: Υποδοχή στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου Νεαπόλεως. Προσφώνηση Δημάρχου Αγίου Νικολάου και αντιφώνηση Μητροπολίτη.

12.30 μμ: Έναρξη τελετής Ενθρονίσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

Αμέσως μετά το πέρας της ενθρόνισης θα τελεστεί από το νέο Μητροπολίτη, Τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου Μητροπολίτη Πετρας και Χερρονήσου κυρού Νεκτάριου.

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, προεξάρχοντος τοθ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πέτρας καί Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Ο νέος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.Γεράσιμος κατά κόσμον Γεώργιος Μαρματάκης, σε ηλικία 46 ετών θεωρείται ένα από τα καλύτερα και πιο άξια τέκνα της Εκκλησίας της Κρήτης.

Ο ίδιος άσκησε τον μοναχικό του βίο στο μοναστήρι της Αγκαράθου, όπου μέχρι την ημέρα της εκλογής του ήταν ηγούμενος.

Σημειώνεται ότι ο νέος Μητροπολίτης εξελέγη με 5 ψήφους έναντι 2 που έλαβε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος Διαμαντάκης και 1 που έλαβε ο πρωτοσύγγελος Πέτρας Τίτος Ταμπακάκης οι οποίοι συμπλήρωσαν το Τριπρόσωπο.

 

TOP NEWS