Το σκηνικό των αιρέσεων στη Μητρόπολη Κορίνθου

  • Dogma
αιρέσεων

Οι αιρέσεις και η παραθρησκεία ήταν το κεντρικό θέμα της σύναξης που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου.

Σε συνέχεια των προγραμματισμένων Κατηχητικών Συνάξεων από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου με τον γενικό τίτλο«Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016, στην Κροκίδειο αίθουσα, στην Κόρινθο, η ομιλία του Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αιδεσ. Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Κυριακού Τσουρού με θέμα: «Το σκηνικό των Αιρέσεων και της παραθρησκείας στην Ελλάδα σήμερα».

αιρέσεων

Ο π. Κυριακός με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, λόγω της πολύχρονης εμπειρίας του, περιέγραψε το σύγχρονο φαινόμενο της πλάνης και της Αίρεσης όπως αυτό, ύπουλα, με διαφορετική μορφή και δομή, διαμορφώνεται σήμερα στον Ελλαδικό χώρο. Συγκεκριμένα, οι νεοφανείς Αιρέσεις και σέκτες παρουσιάζουν ποικίλα χαρακτηριστικά, όπως χριστιανικά, ψευδοχριστιανικά, χιλιαστικά, εσχατολογικά, φιλοσοφικά, αποκρυφιστικά, γκουρουϊστικά, ινδουϊστικά, μέχρι και νεοειδωλολατρικά και σατανιστικά, δημιουργώντας όχι μόνον Ποιμαντικά προβλήματα, αλλά κυρίως Κοινωνικά, καθόσον η δραστηριότητα τους απειλεί αξίες, θεσμούς και έννομα αγαθά. Συμβούλευσε δε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στους «εμπόρους κάλπικης ελπίδας» παραμένοντες κοντά στην Εκκλησία και στον Επίσκοπό μας, που μας παρέχει την ανόθευτη και ατόφια διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

αιρέσεων

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου, και στην συνέχεια ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, αφού ευχαρίστησε εγκάρδια τον Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Κυριακό Τσουρό,έκλεισε την Σύναξη λέγοντας ότι το μεγαλύτερο αθεράπευτο μικρόβιο, που βασανίζει και πλανά τον άνθρωπο, είναι η Αίρεση, γι’ αυτό θα πρέπει να παραμένουμε προστατευμένοι στην αγάπη του Χριστού και να επιζητούμε την στήριξη της Αποστολοπαράδοτης Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

αιρέσεων

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ