Το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ για τον μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας

  • Δόγμα

Ανακοίνωση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ για τον μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας κυρό Παύλο

Το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ, στο άκουσμα του αιφνίδιου θανάτου του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου, εξέφρασε Ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται στη μορφή του μακαριστού μητροπολίτη και, συνάμα, εκφράζει τη λύπη και τη συμμετοχή του στο πένθος της τοπικής Εκκλησίας.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση:

Το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκε για την εις Κύριον εκδημίαν του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου, διαπρεπούς και λαμπρού Ιεράρχου, αξίου διαδόχου των μεγάλων προκατόχων του, μεταξύ δε αυτών και του, από Δράμας Σμύρνης, ιεροεθνομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου, για τον οποίο ανήγειρε και περικαλλέστατο ναό.

Ο μακαριστός Παύλος έλαβε πτυχίο και στη συνέχεια διδακτορικό από το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του ΑΠΘ. Ήταν σπάνια η γνώση του για τον πολιτισμό και την ιστορία του Πόντου απ’ όπου καταγόταν.

Το Τμήμα μας εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήριά του, συμμετέχει στην μεγάλη θλίψη και στον πόνο του κλήρου και του λαού της ιεράς Μητροπόλεως Δράμας για την εκδημία του διακεκριμένου Ιεράρχη της κυρού Παύλου και προτίθεται να τελέσει Ιερό Τρισάγιο στον ναό της Θεολογικής Σχολής εις μνήμην του.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Κωνσταντίνος Π. Χρήστου

Καθηγητής

TOP NEWS