Τον Άγιο Παρθένιο τίμησαν στο Επισκοπείο Χαλκίδος

  • Dogma
χαλκίδος

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που πλήττουν την χώρα μας τις τελευταίες μέρες, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος δεν κατόρθωσε να μεταβεί στην πανηγυρίζουσα, αλλ’ αποκλεισμένη Ι. Μονή Μακρυμάλλη Ψαχνών, προκειμένου να συμπανηγυρίσει με τον ευλαβέστατο Ιερό Κλήρο και τους ευσεβείς χριστιανούς, προσκυνητές της Μονής, όπου φυλάσσεται η τιμία κάρα του Αγίου.

Με δεδομένη αυτή την αδυναμία μεταβάσεώς του στην Ι. Μονή, λοιπόν, αλλά έχοντας την επιθυμία να ζητήσει την ευλογία του Αγίου Παρθενίου και να εορτάσει την ιερά μνήμη του, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, τέλεσε τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το οποίο ευρίσκεται εντός του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Χαλκίδα και εκεί φυλάσσεται σε αργυρά Λειψανοθήκη, μικρό ιερό απότμημα των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου.

Στη Θεία Λειτουργία συμπαρέστη με τον Σεβασμιώτατο ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, εκκλησιάσθηκαν υπάλληλοι, κληρικοί και λαϊκοί, των γραφείων της Ι. Μητροπόλεως, ενώ έψαλλαν Αναγνώστες και υποψήφιοι κληρικοί.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την σχετική ικετήριο ευχή κατά του καρκίνου, συντεθείσα υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κυρού Στεφάνου (Ματακούλια +2007) και εγκριθείσα υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με το υπ’αριθμ. 1465-1048/25.6.1984 Σημείωμά της, ενώ, έπειτα, ευχήθηκε πατρικά σε όλους να έχουν βοηθό και πρέσβη προς Κύριον τον Άγιο Ιεράρχη Παρθένιο.

TOP NEWS