Τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης τίμησε ο Αρμένης Πατριάρχης

  • Dogma
κρήτης

Τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, για τη στήριξή τους στην αρμενική κοινότητα, τίμησε ο πατριάρχης Απάντων των Αρμενίων Καρεκίν ΙΙ, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα την Κρήτη.

Η σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, παρουσία του προέδρου της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αρμενικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, Αντώνη Μπεναρδή, του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Μεθόδιου Βερνιδάκη, κληρικών και εκπροσώπων της αρμενικής παροικίας στην Κρήτη.

Ο πατριάρχης Αρμενίων προσέφερε στον περιφερειάρχη ένα Σταυρό, ενώ προσκάλεσε τον ίδιο και τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης να επισκεφθούν την Αρμενία, σημειώνοντας «τους θρησκευτικούς, ιστορικούς και παραδοσιακούς δεσμούς που συνδέουν την Αρμενία με την Ελλάδα και την Εκκλησία Κρήτης».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, αφού ευχαρίστησε τον πατριάρχη για την ιστορική επίσκεψή του στην Κρήτη, όπως είπε, αλλά και για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στους θρησκευτικούς και ιστορικούς δεσμούς που έχουν οι Κρήτες εδώ και αιώνες με την αρμενική κοινότητα, τονίζοντας ότι «Εκκλησία της Κρήτης, κλήρος και λαός υπηρετούν πιστά τις αρχές και τις αξίες του Οικουμενικού Θρόνου στην Κωνσταντινούπολη».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης πρόσφερε στον πατριάρχη το μουσικό λεύκωμα «Μίλιε μου Κρήτη από τα παλιά», το φωτογραφικό λεύκωμα «ΚΡΗΤΗ» και μια γκραβούρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατριάρχης Αρμενίων επισκέπτεται την Κρήτη για τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η παροικία του Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης, με αφορμή τη συμπλήρωση 350 χρόνων από την ίδρυση της αρμενικής εκκλησίας «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος» στην περιοχή Καμαράκι του Ηρακλείου, που θεωρείται η παλαιότερη εκκλησία που σώζεται στην Ευρώπη.

Τιμητική πλακέτα για τα 350 χρόνια από την ίδρυση της αρμενικής εκκλησίας στην Κρήτηπαρέδωσε στον περιφερειάρχη Κρήτης η εκπρόσωπος της αρμενικής παροικίας στο νησί, Σάντι Αβεδισιάν.

TOP NEWS