Τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο τίμησε η Πρέβεζα

  • Dogma
πρέβεζα

Κορυφώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, οι εκδηλώσεις μνήμης του Αγίου Χαραλάμπους στην Πρέβεζα, πολιούχου αυτής, με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία στην παραλία της πόλης.

Ο Άγιος Χαράλαμπος πραγματοποίησε ένα μεγάλο θαύμα στην Πρέβεζα  το 1854, θεραπεύοντας τους κατοίκους της Πρέβεζας από την πανώλη, μια αρρώστια μεταδοτική και θανατηφόρα.

Της Θείας Λειτουργία προεξήχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας Δαμασκηνός, ενώ συνλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Πειραιώς Σεραφείμ και Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία έγινε η λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας του πολιούχου στην πόλη στην οποία για πρώτη φορά φέτος συμμετείχαν 2 φιλαρμονικές αυτή της 8ης Μεραρχίας και η Φιλαρμονική «Ορφεύς».

Ο Δήμος της Πρέβεζας συμμετέχοντας στον εορτασμό παρέθεσε καφέ στον πολυχώρο της Δημοτικής Αγοράς μετά το τέλος της λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας. Στον χώρο υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης, ενώ προσέφερε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας Δαμασκηνό ένα βιβλίο και ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα της Πρέβεζας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες στις 6.30 το απόγευμα, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγόυ Χαραλάμπους με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ενώ σήμερα στις 5.30 το απόγευμα θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση προς τον Άγιο Χαράλαμπο προστάτη και Πολιούχο της πόλης.

TOP NEWS