Τοπική Ιερατική Σύναξη των Αρχιερατικών Περιφερειών Αλμυρού και Ν. Αγχιάλου

  • Dogma
σύναξη

Στην τοπική ιερατική σύναξη, κύριος ομιλητής ήταν ο Πρωτ. Γεώργιος Μπέκας, Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμυρού

Τοπική Ιερατική Σύναξη, με τη συμμετοχή των Κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αλμυρού & Ν. Αγχιάλου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Μάξιμο Παπαϊωάννου, και τον Διάκονο Ιάκωβο Πρώια.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Πρωτ. Γεώργιος Μπέκας, Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμυρού, ο οποίος έκανε μία έκθεση πεπραγμένων της Αρχιερατικής Περιφέρειας επισημαίνοντας τις δυσχέρειες και τα προβλήματα της περιφέρειας Αλμυρού και Ν. Αγχιάλου, θέτοντας μάλιστα ερωτήσεις και προτάσεις προς τον Σεβασμιώτατο.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος επί της εισηγήσεως και η επί τόπου  επίλυση διαφόρων υπηρεσιακών  ζητημάτων.

Τον τελευταίο λόγο είχε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, ανέφερε την χαρά του για την προσωπική επικοινωνία που απορρέει μέσω των τοπικών Ιερατικών Συνάξεων, ευχαρίστησε τους Ιερείς για την προσπάθεια που κάνουν να φέρουν εις πέρας το έργο της διακονίας τους στις Ενορίες, πρότεινε πατρικά πνευματικές και κατηχητικές προσπάθειες με σκοπό την ενίσχυση των ανθρώπων όπως τη δημιουργία Σχολής Γονέων Αλμυρού με την παρουσία ομιλητών  με επίκαιρα θέματα που απευθύνονται σε γονείς, καθώς και την δημιουργία κοινής προσπάθειας συναντήσεων των παιδιών που συμμετέχουν στα κατηχητικά σχολεία της περιφέρειας του Αλμυρού.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε στους Ιερείς ότι ο ίδιος προσωπικά καθώς και η Ιερά Μητρόπολη θα είναι κοντά τους για ό,τι χρειαστεί.

Η Σύναξη ολοκληρώθηκε με κοινή τράπεζα.

TOP NEWS