Τους Πολιούχους της Αγίους Θεοδώρους τίμησε η Ορεστιάδα

  • Dogma
αγίους θεοδώρους

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη δέουσα ιεροπρέπεια εόρτασε η πόλη της Νέας Ορεστιάδος τους πολιούχους της Αγίου Θεοδώρους, το Σάββατο της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών, 19 του μηνός Μαρτίου. Εκλεκτοί προσκεκλημένοι του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού στην πανήγυρη παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βέροιας κ. Παντελεήμων και Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων για τους Αγιούς Θοεδώρους ήταν ο ομώνυμος Μητροπολιτικός Ναός , στον οποίο την Τετάρτη 16 Μαρτίου μετεφέρθη και εξετέθη προς προσκύνηση των πιστών, από το Κειλημιαρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως, η εφέστιος εικών της Θεοτόκου εκ του άλλοτε ακμάζοντος Σιναϊτικού Μετοχιού στην Αδριανούπολη.

Αφ’ εσπέρας της εορτής στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βέροιας κ. Παντελεήμων και στην ακολουθία των Χαιρετισμών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο όποιος και μίλησε επίκαιρα.

Ανήμερα της εορτής το πρωί της Θείας Λειτουργίας προέστη και μίλησε καταλλήλως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βέροιας κ. Παντελεήμων συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού. Μετά την Θεία Λειτουργία λιτανεύθηκαν οι εικόνες των Αγίων Θεοδώρων και της Παναγίας της Σιναΐτιδος και στην Κεντρική Πλατεία της πόλης ευλογήθηκαν οι άρτοι και προσεφώνησε τους επισήμους και τους πιστούς ο οικείος Αρχιερεύς.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής, οι Βουλευτές Έβρου, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γεώργιος Παυλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Πασχάλης Συριτούδης, ο Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασοπονίας, που εδρεύει στην Ορεστιάδα Σπυρίδων Κουτρούμπας, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως και φορέων, μαθητές από τα σχολεία της πόλης και εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ