Τριαντατρία χρόνια από την αιματηρή απόδραση στο Κρατητήριο Νεάπολης

  • Dogma

Στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νεαπόλεως βρέθηκε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας Γεράσιμος κ. Γεράσιμος το πρωί της Τετάρτης 8 Ιουνίου, όπου τέλεσε Τρισάγιο στη μνήμη των δολοφονηθέντων αστυνομικών Σαράντου Σακκά και Νικολάου Κοκολάκη, έμπροσθεν του μνημείου που κτίσθηκε προς τιμήν τους.

Οι δύο αστυνομικοί έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος, όταν τραυματίστηκαν θανάσιμα από οκτώ κρατούμενους που απέδρασαν από το Κατάστημα Κράτησης, την 8η Ιουνίου 1989.

Στη θλιβερή επέτειο της δολοφονίας των αστυνομικών αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Μαρία Χανιωτάκη-Μυλωνάκη, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Σταύρος Σπανουδάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου κ. Γεώργιος Καρτσάκης, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Νεάπολης κ. Δημήτριος Νύκτας και ο Διοικητής του Τμήματος Εξωτερικής Φρούρησης κ. Νικόλαος Καμινογιαννάκης.

Ιδιαιτέρως οι εκπροσωπούντες το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και την Υπηρεσία Φρούρησης εξήραν το ήθος και τη θυσία των πεσόντων, που αποτελούν τρανό παράδειγμα της ασφάλειας και της προστασίας που οφείλει να προσφέρει ο αστυνομικός στον πολίτη, τόνισαν δε την ανάγκη το επάγγελμα του αστυνομικού να αναβαθμιστεί από το αρμόδιο Υπουργείο ως υπηρεσία με αυξημένη επικινδυνότητα.

Ύστατο φόρο τιμής απέτισαν στους πεσόντες αστυνομικούς οι εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου με την κατάθεση στεφάνων επί του μνημείου, αλλά και οι συγγενείς των, που κατέθεσαν το δικό τους λουλούδι στη μνήμη τους.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

TOP NEWS