Τρίκαλα: Ιερέας αγόρασε μέχρι και αυτοκίνητο μετά από μαϊμού εράνους – Τι λέει το μεγάλο θύμα της απάτης

  • Dogma
ιερέας

Οι αποκαλύψεις προκαλούν αίσθηση στα Τρίκαλα και όχι μόνο. Ένας ιερέας κατηγορείται πως είχε στήσει «μπίζνα» με μαϊμού εράνους. Κρατούσε τα χρήματα και όπως αποκαλύπτεται έκανε αγορές…

Ο ιερέας έχει ήδη συλληφθεί στα Τρίκαλα και οι πληροφορίες που έρχονται στο φως για τη δράση του, προκαλούν αίσθηση. Με πρόσχημα ότι ήθελε να βοηθήσει ένα βασανισμένο παιδί που φιλοξενούσε στο σπίτι του, έκανε μια σειρά από εράνους. Ο κόσμος ευαισθητοποιήθηκε και πρόσφερε. Μόνο που τα χρήματα κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό του κληρικού. Εκείνος όπως δείχνει η έρευνα είχε φτάσει στο σημείο να αγοράσει και ένα αυτοκίνητο αξίας 33.000 €. Η όλη υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στην πόλη, με πολλούς που είχαν δώσει χρήματα, να αναρωτιούνται πότε και πώς θα τα πάρουν πίσω.

Ένας κληρικός από τα Τρίκαλα, φαίνεται πως κρύβεται πίσω από διαδικτυακούς εράνους για πρόσωπο που υποτίθεται πως, είχε ανάγκη για οικονομική ενίσχυση. Ο ιερέας προσήχθη από την Ασφάλεια Τρικάλων και κατηγορείται για εξαπάτηση, καθώς είχε αποσπάσει χιλιάδες ευρώ από τον απλό κόσμο που έσπευδε να βοηθήσει το συγκεκριμένο άτομο.

Σαν κοινός απατεώνας δρούσε ιερέας στα Τρίκαλα, ο οποίος εκμεταλλευόταν έναν 23χρονο με κινητικά προβλήματα. Ο 23χρονος δεν είχε συγγενείς και ο ιερέας τον φιλοξενούσε σπίτι του. Έτσι, είχε φτιάξει έναν λογαριασμό στο διαδίκτυο όπου έκανε έρανο. Ύστερα από καταγγελία που έκανε ο 23χρονος φάνηκε πως ο εν λόγω ιερέας είχε μαζέψει στους προσωπικούς λογαριασμούς του περίπου 15.0000 ευρώ.

Από τον έλεγχο που έγινε, βρέθηκαν στο σπίτι του 20.000 ευρώ ενώ πάνω του ο παπάς έφερε περί τα 2.100 ευρώ. Το τελευταίο διάστημα, ο ιερέας φέρεται πως είχε αγοράσει και ένα αυτοκίνητο αξίας 33.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του 23χρονου, ο ιερέας του ασκούσε ψυχολογική και σωματική βία. Ο 23χρονος είχε τατουάζ και ο ιερέας με δικαιολογίες ότι είναι «δαιμονισμένος» και με την χρήση ενός πυρακτωμένου σίδερου σε σχήμα σταυρού το είχε τοποθετήσει στα σημεία που είχε τα τατουάζ.

Ακόμη σοκαρισμένος – όπως δήλωσε – από τις αποκαλύψεις, ο 23χρονος εξηγεί πώς γνωρίστηκαν με τον ιερομόναχο, ενώ κάνει γνωστό ότι έφυγε από την πόλη των Τρικάλων, φοβούμενος για τη σωματική του ακεραιότητα.

«Γνωριζόμαστε χρόνια. Μου έστειλε ένα μήνυμα να πιούμε καφέ, τον γνώρισε και η συγχωρεμένη η μάνα μου, κάναμε παρέα. Όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε καμία βοήθεια οικονομική από μέρους του. Αμέσως μετά τον θάνατο της μητέρας μου δεθήκαμε, διαμέναμε μαζί, δήθεν με βοηθούσε και με συντηρούσε» αναφέρει ο 23χρονος, ενώ κλαίγοντας συνεχίζει λέγοντας πως «έτσι ξεκίνησε η εκμετάλλευση και ο ψυχολογικός πόλεμος. Μου πήρε την κάρτα ΚΕΑ, λέγοντάς μου πως θα πληρώνει κάποια έξοδα του, αφού με στηρίζει. Εάν σε αφήσω εγώ, δεν θα έχεις κανέναν. Δεν έχεις κανέναν που να σε αγαπάει και να σε προστατέψει. Με έβαλε να μαλώσω με τους συγγενείς μου και με αποξένωσε από όλους».

Ο ιερέας συνελήφθη και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ τέθηκε σε αργία και απομακρύνθηκε από τους κόλπους της εκκλησίας.

Πηγή: newsit.gr

TOP NEWS