Τρισάγιο στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο από τον Κορίνθου Διονύσιο

  • Δόγμα

Την ίδια ημέρα, 21η Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας τιμά την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω, ημέρα κατά την οποία εόρταζε τα ονομαστήριά του ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος

Το Σάββατο, 21η Οκτωβρίου 2023, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αθήνα τελέσθηκε υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, η εις Επίσκοπον Χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίωνος. Στην Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία και στην Χειροτονία έλαβε μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος και ο σύντοπος του Χειροτονουμένου Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.

Την ίδια ημέρα, 21η Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας τιμά την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω, ημέρα κατά την οποία εόρταζε τα ονομαστήριά του ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος, ενώ παράλληλα τιμάται και η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Σωκράτους, το όνομα Του οποίου έφερε ο Προκάτοχος του Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτης Κορινθίας κυρός Σωκράτης Κολιάτσος. Με την ευκαιρία της μνήμης των Άγιων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, μετά του Διακόνου του π. Δαμασκηνού Γεννηματά και με την κυριαρχική άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου β’, μετέβη στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών και ετέλεσε ευγνωμόνως Τρισάγιον επί του τάφου του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου, του Παρασκευαΐδου, πνευματικού του πατρός και του αοιδίμου προκατόχου του κυρού Σωκράτους.

Είθε ο Κύριος να αναπαύει τις ψυχές των μακαριστών Ιεραρχών!

 

TOP NEWS