Τρισάγιο στον Μακαριστό Λαρίσης Κυρό Θεολόγο – Φωτο

  • Dogma
λαρίσης

Τρισάγιο στον Μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης Και Τυρνάβου Κυρό Θεολόγο, τέλεσε ο Ποιμενάρχης κ. Ιερώνυμος

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, παρά τω στρατιωτικώ νοσοκομείω Λαρίσης, μετέβη σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, και τέλεσε Τρισάγιο στη μνήμη του αοίδιμου Προκατόχου του κυρού Θεολόγου Πασχαλίδη, ο οποίος εκοιμήθη την 31η Ιουλίου 1996.

Ο Σεβασμιώτατος επέλεξε να τελεστεί το Τρισάγιο στο Ιερό αυτό Παρεκκλήσιο, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το πρόσωπο του μακαριστού προκατόχου του και μάλιστα μπροστά στα θωράκια που κατά την αρχαία παράδοση της Εκκλησίας μας χωρίζουν το Ιερό από τον Κυρίως Ναό, ώστε να καταγγείλει με τον τρόπο αυτό όλους εκείνους που έσπευσαν να προδώσουν τον Θεολόγο χαρακτηρίζοντάς τον λατινοφρονα και φιλοπαπικό, μιας που κατά τη «γνωμη» τους, τα θωράκια στον Ιερό Ναό αυτό δηλώνουν. Ο Ναός, έργο του τέκτονος κ. Πιστόλη, αποτυπώνει στη διακοσμητική του πολλά στοιχεία βυζαντινής αρχιτεκτονικής, κατά την παράδοση της Εκκλησίας μας, κάτι που τον καθιστά πρότυπο προς αντιγραφή.

Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος έχει αποδείξει ότι σέβεται όλους τους προκατόχους του, δήλωσε ότι δεν ανέχεται να συνεχίζουν να προσβάλουν την προσωπικότητα του μακαριστού Ιεράρχη αυτοί οι οποίοι, ενώ αμαύρωσαν το όνομα του δημιουργώντας απαράδεκτα επεισόδια, αλλότρια του εκκλησιαστικού ήθους, με τα οποία ο μακαριστός αποδεδειγμένα διαφωνούσε, στις ημέρες μας κατηγορώντας τον συκοφαντικά, αποδεικνύουν ότι δεν τους ένοιαζε ο Θεολόγος, απλά τους βόλευε στους προσωπικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς, χάριν των οποίων τον εκμεταλλεύτηκαν. Οι δε καλοπροαίρετοι της Λάρισας, συντριπτική πλειοψηφία, έχοντας κατανοήσει τη σκοπιμότητα όλων αυτών, τους έχουν από καιρό γυρίσει την πλάτη.

TOP NEWS