Τσίριζαν αλλά ποιος τους θυμάται

  • Dogma
αγίας Μαρίνης

Η ακολουθία των Χαιρετισμών εις τον Πανάγιο Τάφο τελέσθηκε το βράδυ της Κυριακής των Μυροφόρων εις τον Ναό της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Στην εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης, από δεκαπενταετίας καθιερώθηκε την δεύτερη Κυριακή από του Πάσχα, ημέρα τιμής των Μυροφόρων Γυναικών και των Κηδευτών του Κυρίου, να ψάλλονται προ του Ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου οι 24 οίκοι που αναφέρονται στον Ζωοδόχο του Χριστού Τάφο. Μάλιστα τα τελευταία έτη ψάλλεται και κανόνας συντεθείς υπό του ιατρού Νικολάου Θαλλασινού, προσόμοιος του αντιστοίχου των χαιρετισμών της Θεοτόκου.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ αναφέρθηκε σε εκείνους που λίγες μέρες πριν την Ανάσταση ασχολήθηκαν με το Άγιο Φώς.

unnamed (10)

Απευθυνόμενος προς τους προσελθόντας πιστούς τους ερώτησε αν κάποιος θυμάται τα ονόματα όσων πολιτικών προσώπων αντέδρασαν, περιέπαιξαν και λοιδόρησαν το εκ του Παναγίου Τάφου προερχόμενο Άγιον Φώς.

Είπε χαρακτηριστικά «Τσίριζαν κάποιοι παραμονές του Μεγάλου Σαββάτου, ελπίζοντας ότι θα έχουν λίγα δευτερόλεπτα δημοσιότητας. Τα κατάφεραν, μετά από λίγα λεπτά κανείς δεν θυμάται το όνομα τους. Όμως αιώνες και εις τους αιώνες, το Άγιο Φώς θα φωτίζει το χάραμα της ελπίδας κάθε πιστού, όπως φωτίστηκαν τα πρόσωπα των Μυροφόρων που βρήκαν άδειο το μνημείο» Και κατέληξε « Κρατήστε την απιστία Σας για του λόγου Σας, μην ασχολείστε με όσα δεν σέβεστε και δεν πιστεύετε. Όμως εμείς οι πιστοί, ως πολίτες, έχουμε την υποχρέωση να Σας ελέγχουμε και να Σας κρίνουμε για κάθε επιλογή Σας ή λόγο Σας».

TOP NEWS