Τζαμί στο Βοτανικό: πόσο θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο

  • Dogma
τζαμί

Με σημαντική πλειοψηφία η Βουλή έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι εργασίες στον Ελαιώνα για την κατασκευή τεμένους.

Την κατασκευή τζαμιού στην Ελαιώνα προβλέπει διάταξη που ήρθε στη Βουλή με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το νέο πλαίσιο στήριξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στη διάταξη καθορίζεται ο χώρος ανέγερσης του τεμένους και των βοηθητικών του χώρων (χώροι πάρκινγκ και αναψυχής).

Το τέμενος θα ανεγερθεί επί της Ιεράς Οδού, κοντά στον σταθμό του μετρό, ενώ θα αποτελεί έναν χώρο ικανό να εξυπηρετήσει ομαλά περίπου 350-400 πιστούς. Το μουσουλμανικό τέμενος θα διαμορφωθεί στο κτίριο της παλαιάς βάσης Ναυτικού στον Βοτανικό, το οποίο θα ανακατασκευαστεί. Ήδη οι υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού έχουν προχωρήσει σε εργασίες στην ευρύτερη περιοχή που θα υποδεχτεί το μουσουλμανικό τέμενος.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η ανέγερση του Ισλαμικού Τεμένους θα κοστίσει στα δημόσια ταμεία 946.000 ευρώ, ενώ δεν υπάρχουν αξιώσεις για αποζημιώσεις.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ