Β’ Στάση των Χαιρετισμών στη Μητρόπολη Λαγκαδά

  • Dogma
Χαιρετισμών

Το απόγευμα της 25ης Μαρτίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού επί τη αποδόση της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, ενώ ανέγνωσε και την Β’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ενώπιων της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Βηματάρισσας, εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Στην ομιλία του μεταξύ των άλλων ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, μετά τη Β’ Στάση των Χαιρετισμών, υπογράμμισε, ότι θα πρέπει να έχουμε Πίστη, Θάρρος και βεβαία την ελπίδα, ότι σε αυτές τις περιπέτειες και τις δυσκολίες που διέρχεται, όχι μόνο ο καθένας προσωπικά αλλά και η Πατρίδα μας ολόκληρη, έχουμε μαζί μας την Αγάπη του Θεού και δίπλα μας την Μητέρα όλων, την Παναγία μας, η οποία και είναι η Ανόρθωση των ανθρώπων.

DSC_0762 DSC_0794 DSC_0819 DSC_0823

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μακαριώτατο Αρχιπείσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τον Γενικό Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρο Κατσιάρα, διότι σήμερα η Ακολουθία του Εσπερινού μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, εις την τοπική μας Εκκλησία, μετά την Κυριακή του Θωμά, κατά την διάρκεια της οποίας θα τελέσει τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου καθώς και τα Εγκαίνια του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Χαραλάμπους Παπέ», την θεμελίωση του οποίου πραγματοποίησε ο ίδιος κατά το έτος 2012.

DSC_0835 DSC_0843 DSC_0852 DSC_0854

Ακούστε την ομιλία του Μητροπολίτη Λαγκαδά μετά τη Β’ Στάση των Χαιρετισμών.

DSC_0737

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ