Βαρθολομαίος σε Ιερώνυμο: «είμαστε στο πλευρό σας»

  • Dogma
ιερώνυμο

Με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκφράζει τη συμπαράστασή του στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Μετά τα πρωτοφανή επεισόδια στο μητροπολιτικό ναό της Θεσσαλονίκης και την τρομοκρατική επίθεση στον προαύλιο χώρο της Ι. Συνόδου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, απέστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στην Εκκλησία της Ελλάδος.

«Εκφράζουμε τη βαθιά αδελφική συμπάθεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την εμπρηστική επίθεση στον αύλειο χώρο των γραφείων της Ιεράς Συνόδου και καταδικάζουμε τέτοιες τρομοκρατικές πράξεις, που δε συμφωνούν με την ελευθερία της θρησκείας και τα δημοκρατικά ιδεώδη και την έννομη τάξη» αναφέρεται στην επιστολή που απέστειλε ο Πατριάρχης στον Αρχιεπίσκοπο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του dogma.gr και καταλήγει στην επιστολή ότι «βρισκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό σας».

Ο κ. Βαρθολομαίος και από τον άμβωνα, κατά το κήρυγμά του στην Πατριαρχική Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, στη νήσο Αντιγόνη, είχε αναφερθεί στα πρόσφατα γεγονότα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «διερωτώμαι δηλαδή, τι ήθελαν αυτοί οι νέοι; Να μην υπάρχει συντεταγμένη Πολιτεία και έννομη τάξη; Βεβαίως και έχουμε ελευθερία, όμως ελευθερία δεν είναι ασυδοσία!»

Είναι η πρώτη φορά μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο στην Κρήτη, που επικοινωνούν οι δύο Προκαθήμενοι, και φαίνεται πως το κλίμα στις σχέσεις των δύο ανδρών αλλάζει προς το καλύτερο.

TOP NEWS