Βαρθολομαίος στη Θεσσαλονίκη: «Τιμά την πόλη η ΧΑΝΘ» – Η υποδοχή έκπληξη στον Πατριάρχη

  • Δόγμα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξεναγήθηκε στο μουσείο Μπάσκετ, όπου γνώρισε την ιστορία της ομάδας της ΧΑΝΘ και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κατείχε ο Συμεών Μαυροσκούφης στην ίδρυση της FIBA. Μάλιστα έλαβε δώρο μια συμβολική φανέλα με το νούμερο 7 και το «ΧΑΝΘ» στην πλάτη, ενώ ο ίδιος υπέγραψε και βιβλίο με ευχές.

Με παραδοσιακές στολές και ανθοδέσμες υποδέχτηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη ΧΑΝΘ. Η Θεσσαλονίκη είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του προκαθήμενου της ορθοδοξίας στη Βόρεια Ελλάδα.

«Σας αγαπώ πολύ» είπε στους μαθητές της ΧΑΝΘ ο κ. Βαρθολομαίος, τον οποίο στη συνέχεια υποδέχτηκε η πρόεδρος Ελένη Αθανασίου μαζί με τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη.

Αμέσως μετά ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξεναγήθηκε στο μουσείο Μπάσκετ, όπου γνώρισε την ιστορία της ομάδας της ΧΑΝΘ και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κατείχε ο Συμεών Μαυροσκούφης στην ίδρυση της FIBA. Μάλιστα έλαβε δώρο μια συμβολική φανέλα με το νούμερο 7 και το «ΧΑΝΘ» στην πλάτη, ενώ ο ίδιος υπέγραψε και βιβλίο με ευχές.

Κατά την άφιξή του μέλη του Λαογραφικού Ομίλου της ΧΑΝΘ χαιρέτισαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ενώ μικροί μαθητές από το Κονγκό και παιδιά από την Χριστιανική Αδελφότητα του έδωσαν λουλούδια.

Βαρθολομαίος: «Τιμά τη Θεσσαλονίκη η ΧΑΝΘ»

Σε δηλώσεις του ο Βαρθολομαίος εξήρε το έργο και την κοινωνική προσφορά της ΧΑΝΘ. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επισκεπτόμαστε τη ΧΑΝΘ με τη συμπλήρωση 100 ετών ζωής και κοινωνικής προσφοράς. Τα ίδια συναισθήματα έχουν και οι συνοδοί μου. Στο σύνολο είναι μια οργάνωση που τιμά το γένος μας, την πόλη της Θεσσαλονίκης, το ιδεώδες του αθλητισμού. Συγχαίρω και ευλογώ από καρδίας όλους όσους εργάζονται, με επικεφαλής την κ. Πρόεδρο. Ευχαριστώ για την πρόσκληση που με απηύθυνε», ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «πριν λίγο έφτασα στη Θεσσαλονίκη και χαίρομαι διότι εγκαινιάζω τη σύντομη παρουσία μου με αυτή εδώ την επίσκεψη, που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την κοινωνία, για την εκκλησία και για το ταπεινό μου πρόσωπο».

Στην εκδήλωση, έδωσαν, επίσης το παρών οι: βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π Σ., Γιάννης Αμανατίδης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη, πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Πηγή: https://www.newsit.gr/t

TOP NEWS